VELIKA OBLJETNICA

Sedamdeset godina ljubavi najmoćnijeg kraljevskog para

20.11.2017 u 13:14

Bionic
Reading

Kao i svaki brak, i njihov je bio na mnogim kušnjama, no britanska kraljica Elizabeta II i princ Philip uspjeli su prevladati svaku prepreku te danas slave njegovu 70. godišnjicu. Evo kako su ju obilježili

U britanskoj kraljevskoj obitelji danas je jedan od sretnijih dana i svi članovi izuzetno su veseli. Glava njihove monarhije, kraljica Elizabeta II i njezin suprug, princ Philip, slave okruglu, 70. godišnjicu braka.

Lijepa, ali intimna proslava organizirana je u dvorcu Windsor, na koju su pozvani samo najuži članovi obitelji. Osim toga, ovaj je radostan događaj obilježen najnovijim portretom sretnih supružnika koji je potom objavljen na službenim stranicama kraljevske obitelji. 

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dok je njezino visočanstvo zablistalo u elegantnoj bijeloj haljini od tvida, vojvoda od Edinburga ponosno je pozirao u sivom sakou i nešto tamnijoj nijansi svečanih hlača. 

Baš kao što su i tog davnog 20. studenog 1947. spremno stajali jedno do drugoga i obećali si vječnu ljubav i vjernost u dobru i u zlu, kraljica i njen pet godina stariji suprug ni dan danas ne mogu sakriti privrženost. 

Elizabeta je imala tek 13 godina kada je pala na šarm tada 18-godišnjeg Philipa, a posebno su je očarale njegove plave oči. Kao i u svakom braku, kroz godine su se suočavali s mnogim problemima, tenzije su rasle, dolazilo je do konflikata, ali nikada nisu odustali jedno od drugog.

Iako možda u javnosti djeluje kako je ona glavna i oštra, dok je Philip u drugom planu, u njihovu domu i braku situacija je sasvim obratna.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

On je taj koji je u braku uvijek bio glavni za sve, a kraljica se tome nikad nije protivila.

Iz njihove je ljubavi proizašlo i četvero djece: najstariji princ Charles, koji će nakon smrti naslijediti majku na tronu, zatim princeza Annie, princ Andrew i najmlađi princ Edward.