CHARLOTTE CASIRAGHI

Samo je ne zovite princezom: Najljepša unuka Grace Kelly puno je više od lijepog lica

17.04.2024 u 05:55

Bionic
Reading

Iako službeno nije princeza, svojom gracioznošću, ljepotom, ali i manirima, Charlotte Casiraghi s pravom nosi titulu jedne od najljepših pripadnica neke kraljevske obitelji, zbog čega ne čudi to da ju je i jedna od najpoznatijih modnih kuća na svijetu, Chanel, angažirala kao zaštitno lice

Kao unuka Grace Kelly i kći Caroline od Monaka, Charlotte Casiraghi naslijedila je sofisticiranu eleganciju, ali i nevjerojatnu ljepotu. No ona je sve samo ne isprazna ljepotica, stoga se uz njezino ime često spominje da je filozofkinja, spisateljica, jahačica i na prvom mjestu majka, zbog čega ju je zapravo Chanel angažirao kao zaštitno lice.

Punog imena Charlotte Marie Pomeline, rođena je 3. kolovoza 1986. u braku princeze Caroline i talijanskog biznismena Stefana Casiraghija.

Iako je unuka princa Rainiera i kći princeze Caroline, Charlotte nema nikakvu plemićku titulu. Da je rođena u Velikoj Britaniji, poput Eugenie i Beatrice, možda bi stvari bile drugačije, no ona se time ne zamara.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Nisam princeza. Moja majka jest, ja nisam. Nećakinja sam šefa države i kao takva imam neke zastupničke dužnosti, ništa restriktivno’, izjavila je 2011. u intervjuu za Vogue ova monegaška ljepotica, nećakinja princa Alberta od Monaka, a on je na tron došao 2005., nakon smrti oca, princa Rainiera.

Iako nema službenu titulu, to ne znači da ne može eventualno zasjesti na tron jer se u liniji nasljeđivanja nalazi na 11. mjestu.

UKRALE POZORNOST

Modno usklađene mama i kći: Monegaške princeze plijenile elegancijom u Chanelu

Pogledaj galeriju

Zanimljivost vezana uz nju je i to da nije odrastala u Monaku. Naime, nakon što je početkom 90-ih Stefano Casiraghi poginuo u pomorskoj nesreći na Mediteranu, princeza Caroline ostala je udovica s troje male djece - Andreom, Charlotte i Pierreom. Kako bi ih zaštitila od medijske znatiželje, ali i tada iznimno napasnih paparazza, donijela je odluku da napusti Monako i s djecom se preseli u francuski gradić Saint-Rémy-de-Provence.

Nova selidba

Godine 1999. Caroline se ponovno udala za princa Ernsta Augusta od Hannovera, s kojim je dobila kćerku Alexandru, a cijela obitelj zbog toga se preselila u Fontainebleau, jugoistočno od Pariza, te je ondje Charlotte završila školu.

Potom je odlučila otići u Pariz da bi nastavila obrazovanje s jednim ciljem - upisati jednu od najprestižnijih francuskih visokoškolskih ustanova, École Normale Superieure. No pala je na prijemnom, zbog čega je odlučila upisati studij filozofije na pariškoj Sorbonni. Pripravništvo je odradila prvo u izdavaštvu, kod Roberta Lafona, da bi zatim otišla u London i radila u redakciji lista The Independant.

CHARLOTTE CASIRAGHI

Ona je très chic! Efektan kaput i hit cipele izgledaju sjajno na unuci Grace Kelly

Pogledaj galeriju

A uz obrazovanje, posvećena je svojoj velikoj ljubavi - konjima. Još kao 15-godišnjakinja zaljubila se u konjički sport i to je postala strast koju dijeli s majkom. Svojedobno je rekla da je ‘galop dovodi do osjećaja slobode, ali i daje samopouzdanje, lakoću i snagu’.

U Gucciju na konju

Uz pomoć trenera, francuskog prvaka Marcela Roziera i njegovih sinova Philippea i Thierryja, Charlotte se natjecala u preponskom jahanju na amaterskim natjecanjima, na kojima je nosila komplete s potpisom Guccija jer je bila ambasadorica konjičke linije.

No Gucci nije jedini brend s kojim je sklopila unosan ugovor. Iako je sa 16 godina odbijala baviti se modelingom, naknadno je shvatila da je to odličan izvor prihoda, pa je pristala biti zaštitno lice luksuznom njemačkom brendu Montblanc, ali i francuskom Chanelu.

CHANELOVA AMBASADORICA

U nju se gledalo na dodjeli nagrada: Lijepa unuka Grace Kelly blistala u chic izdanju

Pogledaj galeriju

Zanimljivo je da je muza Chanela postala tek nakon smrti legendarnog Karla Lagerfelda, koji je obožavao njezinu majku, no jasno je dao do znanja da s njezinom nasljednicom nema namjeru raditi. Tek kada je umro Charlotte je postala 2022. zaštitno lice kolekcije za proljeće-ljeto.

Spojila dvije ljubavi

Kombinirajući svoje dvije velike ljubavi - novinarstvo i strast za modom - 2009. je s prijateljima Alexijom Niedzielski i Elizabeth von Guttman pokrenula održivi modni časopis Ever Manifesto.

‘Odmalena sam bila fascinirana knjigama. Listala bih one koje bi moja majka, strastvena ljubiteljica knjiga, uvijek imala u svojoj torbi. Imala je i bogatu knjižnicu’, otkrila je 2024. za Madame Figaro, priznajući da su najveći utjecaj na nju imali Baudelaire, Simone de Beauvoir i Colette, kao i Virginija Woolf i Marguerite Duras.

CHARLOTTE CASIRAGHI

Lijepa unuka Grace Kelly pomno odabranim stajlingom sakrila trudnički trbuščić

Pogledaj galeriju

Uz sve te poslovne obaveze, Charlotte uvijek pronađe vremena za aktivnosti koje donosi činjenica da je članica monegaške kneževske obitelji. Od 1997. kuma je monegaških snaga sigurnosti, a 2010. naslijedila je majku na mjestu predsjednice prestižnog konjičkog natjecanja.

S ujakom, princem Albertom, pojavljuje se na raznim događanjima, poput Velike nagrade Monaka, a od 2006. nije propustila nijedan tradicionalni Bal ruža, na kojem se prikuplja novac za zakladu princeze Grace od Monaka.

U CANNESU

Charlotte Casiraghi u neobičnoj Chanelovoj haljini istaknula trudnički trbuščić

Pogledaj galeriju

Kada je riječ o privatnom životu, prva javnosti poznata veza bila joj je ona s grofom Hubertusom Herringom von Frankensdorfom od 2002. do 2004., a potom je tri godine provela sa sinom belgijskog odvjetnika Felixom Wincklerom. Kratku aferu imala je 2007. s trgovcem umjetninama Alexanderom Dellalom, a od 2011. bila je u vezi s Gadom Elmalehom, s kojim je u prosincu 2013. dobila sina Raphaëla.

Ljubavni život

Dvije godine nakon rođenja sina raskrstila se s francuskim komičarom, potom je nekoliko mjeseci provela s talijanskim redateljem Lambertom Sanfeliceom, a zatim se počela viđati s francuskim producentom Dimitrijem Rassamom. Za njega se i udala 2019. i dobila sina Balthazara u listopadu 2018., da bi 2023. krenuli svatko svojim putem.

Nakon pet godina braka s Rassamom i konstantnih putovanja na relaciji Monako-Los Angeles, Charlotte se smirila uz nagrađivanog književnika koji živi u Francuskoj. Prema pisanju medija, zatražila je rastavu braka još u prosincu, a s uskoro bivšim suprugom već dugo nije snimljena, tako da je jasno da je ljubav pukla te da je razvod sada tek stvar formalnosti.

U DRUŠTVU NEĆAKINJE

[FOTO] Ovako sretnu i nasmijanu princezu Charlene već dugo nismo imali prilike vidjeti

Pogledaj galeriju

Iako novu ljubav nije tražila, ona joj se dogodila s piscem Nicolasom Mathieuom. Nagrađivani književnik i Charlotte snimljeni su u romantičnoj šetnji Parizom, završenoj kavom na terasi chic pariškog kafića. Strani su mediji izvijestili da par na fotografijama izgleda sretno, a iako je riječ o kratkoj vezi, navodno uživaju u zajednički provedenim trenucima.

'Nicolas na prvi pogled nije imao profil da zavede članicu monegaškog dvora. Pa ipak, među njima je djelovala magija', stoji u tekstu pariškog magazina, u kojem se tvrdi da se Charlotte i Nicolas ne odvajaju jedno od drugog, što je potpuna suprotnost njezinom prethodnom iskustvu s filmašem Rassamom.