sinjski punk blues rock

'Samo hrabro i bezveze!' grupe M.O.R.T. jedan je od najboljih albuma godine

28.12.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Album sinjske grupe M.O.R.T. ‘Samo hrabro i bezveze!’ uvršten je među najbolja godišnja izdanja po izboru glazbenih kritičara, a kruna je to sjajne godine za bend i uvod u veliki koncert 2. ožujka 2024. u zagrebačkoj Tvornici kulture. Povoljnije ulaznice dostupne su do nedjelje 21. siječnja po cijeni od 13 eura

Tradicionalno i najbrojnije okupljanje godišnjih top lista radijskih, web i print novinara i urednika koje objavljuje tjednik Nacional uvrstilo je M.O.R.T. i ‘Samo hrabro i bezveze!’ među najbolje albume 2023. godine. Prema zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara, M.O.R.T. drži poziciju među top 10 albuma 2023. godine.

Izvor: Društvene mreže

‘Samo hrabro i bezveze!’ zauzeo je i mjesto na pojedinačnim listama najboljih domaćih albuma. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu svrstava na visoko drugo mjesto na listi top pet domaćih albuma nazivajući ga ‘najboljim domaćim rock albumom godine” uz napomenu da zvuče kao da ubijaju boga i vraga u sebi.

Telegram je uvrstio ‘Samo hrabro i bezveze!’ među albume koji su obilježili 2023. godinu. Kako piše Igor Jurilj, pandemija i izolacija iz mnogih nas izvukli su najgore, a M.O.R.T.-ov frontmen je to ‘preveo u furiozan i frenetičan egzistencijalistički krik.'

M.O.R.T. - Mamuran Izvor: Društvene mreže

Portal Ravnododna.com ga je uvrstio na popis najboljih domaćih i regionalnih albuma napominjući da je ‘Samo hrabro i bezveze' možda i najbolje što su ikad snimili. ‘Bijesni Sinjani dovoljno su odrasli da nauče svoje najsnažnije adute prikazati u najboljem svjetlu i odrezati sve repove, ostavljajući samo razorne sastojke koji čine ubojitu ploču'.

M.O.R.T. drži i mjesto na listi domaćih i regionalnih albuma na popisu portala muzika.hr. ‘Uz bolne, iskrene stihove i frenetičnu buku, ‘Samo hrabro i bezveze!' zvuči kao njihov pandemijski dnevnik', piše Siniša Miklaužić u recenziji.

M.O.R.T - Osoba A (spot) Izvor: Društvene mreže

Fantastične recenzije počele su pristizati po objavi albuma, izdanog u ožujku za LAA, a pozicije na listama najboljih godišnjih izdanja zaokružile su sjajnu godinu za M.O.R.T. Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, predstavljanjem novog izdanja M.O.R.T. će započeti seriju novih koncerata nastupom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice. Singlovi poput ‘Imam sve', ‘Svijet se sužava' ili ‘Mamuran', razorna ritam sekcija, sirova svirka kao i presjek dosadašnje karijere čekaju publiku 2. ožujka 2024. godine.

Ulaznice za sinjski punk blues rock po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, online na Entrio.hr i na svim prodajnim mjestima do nedjelje, 21. siječnja. Nakon toga se cijena ulaznice penje na 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 17 eura.