pojavio se nepozvan

Rijetko pojavljivanje u javnosti odbjegle princeze Haje: Oprostila se od kraljice koja joj je bila najveći uzor

20.09.2022 u 14:30

Bionic
Reading

Princeza Haya bint Hussein rijetko se pojavila u javnosti, no došla je odati počast kraljici Elizabeti II. Stigla je sa svojim bratom jordanskim princom Hassanom bin Talalom i to na službu u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor, no nije bila na glavnom događaju, državnom ispraćaju

Na kraljičinoj sahrani pojavio se Hajin bivši suprug, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum s kojim je i dalje u lošim odnosima, a koji je netom prije ispraćaja Elizabete II došao nepozvan kod kralja Charlesa III. i tražio sastanak.

Postojala je zabrinutost da bi šeik Muhammed mogao doći u kontakt s princem Hassanom te da bi se dogodio potencijalno neugodni susret nakon razvoda princeze Haye od šeika. Princeza Haja bila je prijateljica s kraljicom piše DailyMail i navodi da su dijelile ljubav prema konjima i jahanju. On Elizabete II. je svojedobno tražila azil. Haju je sada zabrinuta hoće li imati zaštitu od kralja kao nekad od njegove majke.

Ranije ovog tjedna princeza Haja je govorila o tome kako ju je kraljica tješila nakon što joj je majka poginula u helikopterskoj nesreći 1977. te nakon smrti njezina oca, kralja Husseina 1999. Govoreći za Reuters izvan svoje kuće na selu prije nekoliko dana, princeza Haya je rekla: 'Sjećam se da je nakon smrti mog pokojnog oca i moje pokojne majke Njeno Veličanstvo bilo dovoljno ljubazno da ima posebne riječi za mog mlađeg brata i mene i pobrinulo se da budemo dobro'.

Princeza Haja Izvor: Profimedia / Autor: Henry Nicholls / PA Images / Profimedia

Podsjetimo, prošle je godine Visoki sud u Londonu dodijelio princezi puno skrbništvo nad dvoje djece koje je dobila sa šeikom Muhammedom nakon dugotrajne brakorazvodne bitke. To je bila njezina pobjeda nakon duge brakorazvodne parnice, a tada je dobila i 554 milijuna funti kao dio alimentacije koje koristi za skrb o djeci. Haja je njegova treća supruga koja je pobjegla od njega. Potražila je utočište u Velikoj Britaniji gdje je tražila politički azil, a zatim razvod. Njega je navodno jako pogodio njezin bijeg.