OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA OSKAROVCU

Rasplakao se na sudu: Kevin Spacey oslobođen je po svih devet točaka optužnice za seksualni napad

26.07.2023 u 22:20

Bionic
Reading

Na suđenju u Southwark Crown Courtu u Londonu američki glumac danas je oslobođen po svih devet točaka optužnice za seksualni napad

Kevin Spacey proglašen je nevinim za devet seksualnih prijestupa protiv četvorice muškaraca između 2004. i 2013. godine. Presudu je (nakon 12 sati i 26 minuta vijećanja) donijela porota sastavljena od 12 članova, javio je BBC.

Prenose kako je glumac stajao usred sudnice te da je djelovao hladnokrvno i uopće nije pokazivao emocije, no kad je napokon pročitano da nije kriv, Spacey, kojemu je danas (26. srpnja) i rođendan, teško je uzdahnuo i zaplakao.

Po izlasku iz suda Sglumac je izjavio da je zahvalan svom timu i da ne želi odgovarati na novinarska pitanja.

  • +2
Kevin Spacey Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Optužbe protiv slavnog glumca počele su se pojavljivati prije skoro šest godina s obje strane Atlantika. Za vrijeme suđenja u Londonu, koje je trajalo mjesec dana, četvorica muškaraca su na sudu svjedočili da ih je Spacey seksualno napastovao između 2001. i 2013. Većinu tog vremena glumac je bio umjetnički direktor kazališta Old Vic, velike londonske kazališne kuće. Dvostruki dobitnik Oscara se izjasnio nevinim po svim točkama optužnice.

  • +3
Kevin Spacey na suđenju u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Wiktor Szymanowicz / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, Spacey je igrao prvog predsjednika Hrvatske dr. Franju Tuđmana u dokumentarnom filmu Jakova Sedlara 'Bilo jednom u Hrvatskoj'. U intervjuu koji je dao u lipnju izjavio je da se namjerava vratiti glumi nakon suđenja.