LJUBITELJI DOBRE KAPLJICE

Proširili su biznis: Ovo su zvijezde koje su se bacile u proizvodnju vina i pjenušaca

21.08.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Osim u modi, parfemima i kozmetici, brojne poznate ličnosti odlučile su ostaviti trag i kroz butelje vina koje se danas ispijaju u najluksuznijim noćnim klubovima, restoranima i barovima. Svoje su vino osmislili među prvima bivši supružnici Brad Pitt i Angelina Jolie, a njihovim primjerom mnogi su se poveli

Vinarstvo i vinogradarstvo jedna su od najsloženijih grana poljoprivrede, no to nije spriječilo brojne slavne glumce, glazbenike i sportaše da se okušaju i u tom biznisu. Poželjeli su napraviti svoju aromu bijelog, rose ili crnog vina, a neki su otišli toliko daleko da se bave proizvodnjom pjenušaca.

Osim što sami konzumiraju svoje kvalitetne proizvode, boce poznatih s ove liste prodaju se po paprenim cijenama diljem SAD-a i Europe. Služe se u noćnim klubovima, elitnim restoranima i barovima, a stručnjaci tvrde da su za svaku preporuku.

Prije šest godina glazbeni producent Jay-Z poželio se okušati u ovom biznisu pa je sklopio ugovor s poznatom francuskom obitelji Cattier koja se bavi vinarstvom. U njihovoj je obitelj ovaj posao očuvan već 250 godina, a njihov pjenušac Armand de Brignac Gold danas potpisuje upravo Jay-Z. Promociju svog luksuznog pića, koje dolazi u elegantnoj zlatnoj boci, reper i producent održao je 2014. u svom noćnom klubu u New Yorku.

Glazbenica Mary J. Blige svoju je kreativnost sredinom ove godine odlučila usmjeriti u sasvim novom pravcu. Osmislila je Sun Goddess Wines, vrhunsko vino sorte pinot grigio, koja raste u talijanskim vinogradima, a koje stručnjaci već jako hvale.

Još prije pet godina u proizvodnju vina s vlastitim potpisom bacila se Sarah Jessica Parker, glumica koja osim toga ima svoj brend obuće. Međutim, kao istinska ljubiteljice dobre i kvalitetne kapljice, zvijezda ‘Seks i grada’ poželjela je iza sebe ostaviti bocu sa svojim potpisom. Rezultat je Invivo X rose, koji opisuju kao klasično polusuho vino idealno za ljetna razdoblja i kombinaciju s morskim plodovima.

Nakon što se povukla u mirovinu iz filmskog biznisa Cameron Diaz nije imala neki poseban poslovan plan. Usmjerila se kućanstvu, suprugu i potpuno povukla iz medija. Međutim ova joj je godina donijela mnogo promjena. Osim što je postala majka, Cameron je sklopila suradnju s prijateljicom Katherine Power te su zajedno potpisale liniju novog vina Aveline. Riječ je o suhom španjolskom vinu.

‘Dugo godina jednostavno uživam u vinu, no u posljednje vrijeme u meni se javila želja da saznam kako se proizvodi. Tada me to jako zainteresiralo i evo, rezultat vidite i sami’, rekla je simpatična plavuša.

Na listi proizvođača vina ima i sportaša. Tu je Dwyane Wade, bivši NBA igrač koji je svoju vinariju prigodno nazvao Wade Cellars. Smještena je u poznatoj kalifornijskoj dolini Napa Valley, u kojoj prevladava upravo vinogradarstvo.

U vinarstvo su se tijekom svog braka i kratkog života na jugu Francuske zaljubili Brad Pitt i Angelina Jolie. Pokazali su svoje zanimanje za poznatu vinariju Miraval u Provansi te je 2009. i kupili. Zajedno su proizveli nagrađivani rose koji je na cijeni te stručnjaci o njemu imaju samo riječi hvale. Međutim nije poznato kako su se supružnici podijelili nakon razvoda te kome je pripala vinarija.

Prije tri godine zanimanje za proizvodnju vina pokazao je i glazbenik John Legend. Dok se njegova supruga koncentrirala na hranu i pripremu kuharica za sve gastro ljubitelje, John se okrenuo proizvodnji pića. U suradnji sa stručnjacima iz tog područja osmislio je ukusan i profinjen rose sa slatkastom notom.

Umirovljeni američki producent Francis Ford Coppola nakon dugogodišnjeg filmskog biznisa slobodne je dane u starosti odlučio posvetiti strasti za proizvodnjom vina. Osnovao je vinariju Coppola u Kaliforniji te već dug niz godina osvaja nagrade za svoja pića. U kolekciji ima bijela, crna i rose vina.