iskupljenje voguea?

Prkosi forsiranju mladolikosti: Slavna glumica s ponosom istaknula baš svaku boru

06.10.2023 u 14:28

Bionic
Reading

Talijanska glumica i bivša manekenka Isabella Rossellini zatražila je da se njene fotografije ne retuširaju te je na naslovnici Voguea osvanula u potpuno prirodnom izdanju

Nakon što je rujansko izdanje Voguea podiglo ogromnu prašinu jer je najveće modne ikone 90-ih pokazao u potpuno fotošopiranom izdanju, Isabella Rossellini odvažila se ponosom pokazati baš svaku svoju boru.

Potpuno neobrađene fotografije objavljene su na naslovnici talijanskog izdanja 'modne Biblije', a 71-godišnja zvijezda sve je oduševila isticanjem svih nijansi i ljepota starenja.

Vogue se na neki način ovim potezom želio iskupiti nakon potpunog promašaja prikazivanja supermodela u 50-im godinama sa zategnutim i glatkim licima kao da je riječ o 20-godišnjakinjima, posve promašujući cilj koji su (valjda) željeli postići.

No, Isabella Rossellini inzistirala je na posve prirodnom izgledu, čiju je važnost isticala i u ranim 40-ima kada joj je Lancome otkazao suradnju jer je 'prestara'.

'Upravo to tražim od mode i kozmetike. Smatram da je vrlo ograničavajuče pokušati izgledati mlađe od svojih godina. U svakom slučaju to je izgubljena bitka. Zamolila sam talijanski Vogue da ne retušira fotografije i ostavi me s borama. Francesca Ragazzi, koja vodi časopis, prihvatila je jer nove generacije traže modernije i inteligentnije definicije ljepote', rekla glumica, bivša manekenka i aktualna vlasnica uspješne organske farme.

  • +2
Isabella Rossellini Izvor: Profimedia / Autor: Anna Maria Tinghino / Sipa Press / Profimedia

Ovim potezom dobila je nebrojene hvalospjeve na društvenim mrežama od žena koje ističu kako je svijetu potrebno više ovakvog prkošenja pritisku forsiranja mladolikog izgleda i nedostižnih ideala ljepote.