JOŠ NIJE POKRETAN

Princ Philip prvi put u javnosti nakon operacije kuka

11.05.2018 u 17:46

Bionic
Reading

Suprug britanske kraljice Elizabete II, princ Philip, početkom travnja operirao je kuk radi kojeg je trpio jake bolove. Od tada ga se nije moglo vidjeti u javnosti te je propustio nekoliko važnih događaja. No, izgleda da oporavak ide u dobrom smjeru jer je sada stigao na izložbu konja u dvorac Windsor

Prije mjesec dana Buckinghamska palača objavila je da je princ Philip hospitaliziran zbog operacije kuka. 'Njegova kraljevska visost, vojvoda od Edinburgha je primljen u utorak u bolnicu Kralja Eduarda VII. u Londonu radi ranije predviđene operacije kuka koja će biti izvedena u srijedu’, stajalo je početkom travnja u priopćenju palace.

Od tada se 96-godišnjeg princa nije moglo vidjeti na obiteljskim okupljanjima ili kraljevskim događajima, uključujući i misno slavlje za Uskrs.

  • +6
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon oporavka, suprug britanske kraljice sada se napokon pokazao naciji te stigao uz pratnju osoblja u dvorac Windsor gdje se ovih dana održava prestižna izložba konja.

Brižan suprug, iako još uvijek nepokretan, izgleda nije mogao propustiti najdraži događaj kraljice Elizabete, pa su ga posjedom dvorca provozali u službenom automobilu, odakle je dalekozorom promatrao konje.

  • +15
Princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na fotografijama koje su osvanule vidljivo je kako je 92-godišnja kraljica bila iznimno sretna zbog suprugova dolaska, te se nije puno udaljavala od automobila u kojem je bio smješten princ Philip.

Pretpostavlja se da će kroz idućih osam dana, za koliko se održava kraljevsko vjenčanje godine, umirovljeni princ Philip stati na noge i svjedočiti tom važnom događaju. Njegov unuk princ Harry točno u podne u kapelici St. George oženit će Meghan Markle.