VELIKAN AMERIČKOG NOVOG VALA

Preminuo Ric Ocasek, frontmen benda The Cars

16.09.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Pjevač i frontmen benda The Cars, Ric Ocasek, pišu američki mediji, pronađen je u nedjelju oko 16 sati u svom domu na Manhattanu bez svijesti. Pronašla ga je bivša supruga, manekenka Paulina Porizkova, a policija je po dolasku na mjesto događaja 70-godišnjeg pjevača proglasila mrtvim. Uzrok smrti još je nepoznat

Ocasekov bend The Cars osnovan je 1976. godine i bili su veliko ime američkog novog vala.

Bend je neobične elektroničke efekte novog vala uveo u klasično strukturirane pop pjesme i stvorio niz hitova poput 'You Might Think', 'Shake It Up', 'My Best Friend's Girl', 'Just What I Needed' i 'Drive', a na ljestvici 40 najboljih hitova našlo se 13 njihovih pjesama.

Raspali su se 1988. godine i ponovno okupili 2010. godine, a sljedeće su godine izdali album 'Move Like This'. Bend je 2018. godine uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.

'Svakako je predivan osjećaj već biti prihvaćen od vršnjaka, a kad vidite tko je sve uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, to vas dodatno ispunjava pozitivnim osjećajima', rekao je Ocasek Rolling Stoneu o ukazanoj počasti.

U svibnju ove godine Ocasek se razveo od supruge Porizkove nakon 28 godina braka, što je ona komentirala zanimljivom usporedbom na svom Instagramu.

'Naša je obitelj oduvijek bila, i još uvijek je, dobro razvijen automobil. Kad smo nas četvero zajedno, možemo ići kamo god nas put vodi, ali kao bicikl, moj muž i ja više ne možemo skladno okretati pedale. Dakle, riješili smo se bicikla', napisala je Porizkova i otkrila kako se s Ricom mirno razišla već prije godinu dana.

'Fotografije naše sretne obitelji i u stvarnosti su fotografije sretne obitelji, ali jednostavno više nismo par', dodala je.

  • +3
Ric Ocasek Izvor: Backgrid USA / Profimedia / Autor: MediaPunch

Par se upoznao 1984. godine na snimanju glazbenog spota za pjesmu 'Drive', a zajedno su podignuli dva sina, Jonathana i Olivera.

Prije Porizkove, Ric je bio u braku sa Suzanne Ocasek, s kojom ima tri sina - Christophera, Erona i Dereka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube