odlazak legende

Poznati se opraštaju od Mirka Miočića: 'Bio je neponovljiv kao kvizaš i osoba'

15.05.2017 u 14:53

Bionic
Reading

Mnoge koji su se divili znanju zadarskog kvizomana Mirka Miočića zatekla je tužna vijest da je izgubio bitku s teškom bolesti u ponedjeljak oko podne u zadarskoj Općoj bolnici. Oni koji su imali priliku raditi s najpoznatijim hrvatskim sudionikom brojnih kvizova znanja prisjetili su se lijepih trenutaka i vremena provedena s njim

'Užasno mi je žao što je otišao drag, simpatičan i pametan dečko. Sjećam se njegovih početaka, kad je došao u 'Kviskoteku'. Lazo Goluža ga je otkrio, imao je dobar nos da ga dovede kao natjecatelja, a nakon 'Kviskoteke' je zaista žario i palio u svim kvizovima. Puno lijepih emisija smo napravili s njim', prisjetio se legendarni Oliver Mlakar.

'Ponekad se sudbina poigra na nevjerojatan način sa svima nama. Ova tužna vijest o gubitku velikog natjecatelja i na neki način kolege na dan televizije samo je jedan od dokaza da ništa ne možemo predvidjeti ni kontrolirati. Cijelu našu kviz obitelj televizija je stvorila i nevjerojatno je da se od Mirka opraštamo upravo na njen, današnji dan. Imao sam sreću da sam Mirka Miočića poznavao te imao nekoliko puta preko puta sebe, i to u 'Diplomcu' i 'Izazovu', a ne pamtim koliko puta je njegov vrlo prepoznatljiv glas bio u 'Upitniku'. Ni sam ne znam je li mi zanimljivije bilo kada je bio natjecatelj, 'Joker zovi' ili na kraju lovac', kaže Joško Lokas.

'Osobno sam se nadao da ću imati tu sreću i vidjeti ga još jednom, televizijskim rječnikom uživo, preko puta sebe kako bih se opet po tko zna koji put uvjerio da jedan nevjerojatno nadaren čovjek svojim znanjem može pobijediti sistem. Svojim nastupom i uvijek dodatnim objašnjenjima stvarao je prijeko potreban začin svojim televizijskim nastupima stvarajući televizijsku povijest. Rijetko je koji natjecatelj imao takav utjecaj na televizijsku scenu kao Mirko. Da postoji kvizaški 'Hall of Fame', danas bi, iako u srcu prepunom tuge, na njemu zasjalo jedno od najsjajnijih imena', ističe Joško Lokas.

'U šoku sam. Znao sam da je situacija bila bez nade. Mirko je znao reći: 'Mišo je legenda', a upravo je to za mene bio Mirko, tako sam ga doživljavao. Smatrao sam ga dijelom svoje najbliže okoline. Kao kvizaš i osoba bio je zaista  neponovljiv i poseban. Nekako sam se nadao da će nam se vratiti na jesen, posebno nakon što se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza 'Potjera', čiji je bio zaštitni znak. Zvučao je optimistično, kao i uvijek', ispričao je Tarik Filipović.

Televizijske i druge kolege opraštaju se od legendarnog kvizaša na društvenim mrežama raznim objavama: