10. svibnja

Poznata je satnica premijernog nastupa skupine Dead Can Dance u Hrvatskoj

09.05.2022 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon 41 godine postojanja, i domaća će publika napokon, u utorak, 10. svibnja, imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom, intimnom okruženju dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Ulaznice za ovaj concert, po mnogima najznačajnije world music skupine, u svijetu su rasprodane, no ulaznica još ima za koncert koji će se održati u Beogradu u Štark Areni 12. svibnja, te se mogu naći putem ovog linka.

Poznata je i satnica nastupa, pa publika tako u Lisinski može ući već u 19 sati, u 20 i 15 minuta kreće uvodni nastup Astrid Williamson, škotske kantautorice poznate po suptilnom, evokativnom i originalnom stilu koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell. Nakon nje u 21:05 na pozornicu se penje sedmeročlani sastav Dead Can Dance, čiji su začetnici i Lisa Gerrard i Brendan Perry, oboje nevjerojatni glazbenici, koji su projekt osnovali 1981. u Melbourneu. Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala i glazbeni genijalac Brendan Perry, stvorili su nevjerojatan opus inspiriran tradicijskim zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Još jedna poslastica za poklonike Dead Can Dancea je i druženje s klavijaturistom benda Julesom Maxwellom na dan koncerta, u dućanu ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb) od 13 do 14 sati. Naime, Maxwell će tom prilikom promovirati svoj novi album 'Cycles', a inače ovaj svestran glazbenik prošle je godine, s Lisom Gerrard, objavio hvaljeni album "Burn", a s Lisom također sudjeluje u projektu Le Mystére des Voix Bulgares za koji je napisao 4 pjesme, a imali smo ih prilike čuti 2019. na njihovom zagrebačkom nastupu u galeriji Lauba.