UOČI KONCERTA U ZAGREBU

'Pomolimo se za našu mladež': Legendarni američki rokeri našli se na udaru Udruge 'Pravo na život'

09.07.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Večeras u zagrebačkoj Areni po prvi puta nastupa kultni američki bend Kiss, poznat po svojim eksplozivnim koncertima i osebujnim maskama, a njihov je koncert uznemirio članove Udruge 'Pravo na život' koji su ih optužili za sotonizam

Udruga 'Pravo na život' na svojoj se Facebook stranici zapitala 'Tko to dolazi u Arenu Zagreb?', a zatim svojim pratiteljima pojasnila kako je riječ o 'sotonistima' te ih pozvala da mole za duše onih koji idu na koncert.

'Tko to dolazi u Arenu Zagreb? KISS je skraćenica za 'Kings In Satanic Service' (Kraljevi u službi Sotone). Producent te grupe Bob Ezrin četvoricu njenih članova nazvao je 'simbolima razbuktalog zla neobuzdane putenosti'. Gene Simmons, koji javno priznaje svoje zanimanje za kanibalizam, poznat je po tome da pohotno plazi svoj dugi jezik - što je stari poganski simbol štovanja demona', stoji u toj objavi.

Imaju i preporuku, a to je, dakako, molitva.

'Preporuka: pomolimo se za našu mladež koja će ići na ovaj koncert da ih dragi Bog sačuva od utjecaja zloga', pozvali su pratitelje da spase posjetitelje koncerta.

Kiss Izvor: Licencirane fotografije

Već dugo oko benda koji je na sceni 40-ak godina vode se najrazličitije kontroverze.

Od samih početaka konzervativne udruge povezuju ih sa sotonizmom i kvarenjem mladeži, a vjerovalo se i da je naziv benda akronim za Knights in Satan's Service, Kinder SS te Kids in Satan's Service. Ipak bend je sva ta nagađanja odbacio.

Inače, ovaj legendarni bend će nakon 45 godina karijere, u sklopu svoje posljednje svjetske turneje 'End of the Road' stići u Zagreb. Najavili su punokrvni r'n'r spektakl od dva sata na kojem će izvesti dobro poznate pjesme poput 'Rock and Roll All Nite', 'I Was Made For Lovin' You', 'Detroit Rock City' i 'Lick It Up'.

Kiss su dosad izdali 44 albuma te prodali više od 100 milijuna primjeraka albuma diljem svijeta, a osnovani su još davne 1973. u New Yorku. Svoju posljednju turneju, kako su najavili, posvećuju milijunima obožavatelja.