trud se isplatio

Ovo su najbogatije slavne osobe u 2017.

13.06.2017 u 15:17

Bionic
Reading

Nakon gotovo dva desetljeća od prvog pojavljivanja na listi 100 najutjecajnijih celebrityja, Diddy je došao na prvo mjesto sa zaradom od nevjerojatnih 130 milijuna dolara u ovoj godini, čime je pretekao pop divu Beyonce, koja je ostala na drugom mjestu, i planetarno popularnu Kim Kardashian

Iako je čekao dugih 20 godina kako bi postigao ovoliki uspjeh, Sean 'Diddy' Combs sada napokon može biti ponosan. Forbes ga je proglasio najbogatijom celebrity osobom u 2017. sa zaradom od 130 milijuna dolara. 

Iako će se mnogima činiti nevjerojatnim, pored niza ostalih popularnih glazbenika, Diddy je davno shvatio da je ulaganje ključ uspjeha. Tako da danas sjedi na vrhu carstva koje uključuje unosan posao s votkom Ciroc te velike udjele u tvrtki Revolt TV, tekili DeLeón te vodi Aquahydrate.

Osim toga, davne 1998. osnovao je brend odjeće Sean John koji mu je ove godine u džep spremio 70 milijuna dolara zbog prodaje većinskog udjela. 

#blackexcellence #cantstopwontstop

A post shared by Diddy (@diddy) on

'Kad smo započeli Sean John, bio je to moj san da ga izgradimo u velik brend za mlade', objašnjava Diddy i nastavlja kako novo partnerstvo pruža tvrtki priliku da dosegne kupce na globalnoj razini.

'Sve što pokušavam napraviti je izgraditi maksimalnu vrijednost za moje tvrtke. Bio bih blagoslovljen da sam milijarder... nadam se da ću jednoga dana doći i do toga i da ću moći učiniti nešto dobro s tim', rekao je još 2013. godine za Forbes.

#MetGala @voguemagazine @mariotestino

A post shared by Diddy (@diddy) on

Zbog ovakvih poslovnih poteza i njegove povratničke turneje s Bad Boy Family, glazbenik je iza sebe na listi ostavio čak i planetarno popularnu pjevačicu Beyonce koja se našla na drugom mjestu uz ovogodišnju zaradu od 105 milijuna dolara, dok ih u stopu s trećeg mjesta prati književnica J.K Rowling s 95 milijuna te odmah iza nje glazbenik Drake s 92 milijuna.

Veliko iznenađenje izazvao je i 27-godišnji glazbenik The Weeknd, inače sin etiopskih imigranata koji su pobjegli od gladi 1980-ih u Kanadu. Odgojile su ga majka i baka u Torontu, gdje je i rođen. Od početka svoje karijere pratio je kako se mijenja glazbeno tržište pa je umjesto čekanja da ga otkriju velike producentske kuće počeo svoju glazbu sam promovirati putem besplatnih kanala poput YouTubea.

Homeless to Forbes List

A post shared by The Weeknd (@theweeknd) on

To se ove godine pokazalo kao ključ njegova uspjeha jer je na taj način osvojio publiku i postao prepoznatljiv u svijetu, a zaradu ostvaruje velikim turnejama koje su itekako tražene te je dospio na visoko šesto mjesto ove prestižne liste ljudi sa zarađenih 92 milijuna dolara, našavši se čak i na naslovnici poznatog časopisa.

Treba također napomenuti da je najmlađa članica klana Kardashian-Jenner, Kylie Jenner, prvi put dospjela na popis, pa je tako 19-godišnjakinja zauzela 59. mjesto sa zaradom od 41 milijun dolara, dok se njezina starija sestra Kim Kardashian našla na 47. mjestu s 45,5 milijuna dolara.

Pjevačica Taylor Swift, koja se prošle godine našla na prvom, sada je pala na 49. mjesto s 44 zarađenih milijuna u ovoj godini. Glazbenica nije objavila novi album niti održala turneju, što se odrazilo na njezinu zaradu.