U ROCK VODAMA

Ovakvu Jasnu Zlokić još niste vidjeli

08.12.2017 u 20:48

Bionic
Reading

Glazbenica Jasna Zlokić, autorica legendarnih hitova 'Skitnica' ili 'Pismo', pretvorila se u rock zvijezdu obradivši stvar 'Teške boje' Gorana Bareta i Majki

Pjevačka diva je u studiju Narodnog radija uzela mikrofon i otpjevala obradu velikog rock hita 'Teške boje' koji u originalu pjeva Goran Bare i Majke. Ovaj spoj dvaju potpuno različitih svjetova rezultirao je genijalnim coverom u emisiji 'Narodni Living Room Acoustic'.

'Nije lako pjevati našega Bareta. On je vrsni interpret. On je veliki u svojoj glazbi, u svojoj poeziji i ako sam donijela ovu pjesmu barem donekle kao on, ja sam ponosna', izjavila je tom prigodom Jasna.

Osim 'Teških boja', slušatelji Narodnog uživo su mogli čuti i hitove 'Ne znam koji vjetar puše', 'Povedi me' i 'Ja sam ti jedini drug'.

Jasna se u emisiji prisjetila i pjesme 'Pismo' koja je 1986., u vrijeme kad je izašla, prema riječima mnogih, bila skandalozna jer se u njoj ljubavnica obraća zakonitoj ženi... 'To je malo provokativna pjesma i neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju, ali ja ne znam da se to ikad zabranilo. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva', kaže Jasna. 

Slično je bilo i sa 'Skitnicom', Jasninim najvećim hitom, za kojeg i sama kaže da je u to doba bila više 'muška pjesma'.

'Ali eto, ja se odvažila, meni su je dali da je otpjevam, ja je otpjevala usput i eto, postala sam 'Skitnica'. Zapravo sam se izborila za ženska prava. Kažu da sam ja prva podigla žene na muški nivo', kroz smijeh kaže Zlokić.