HIT SINGL KATE BUSH

Ova pjesma iz 80-ih sada je najslušanija zbog nove sezone 'Stranger Thingsa'

31.05.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Vrhovima glazbenih top ljestvica ponovno vlada jedinstvena Kate Bush, a sve zahvaljujući novoj i dugoiščekivanoj četvrtoj sezoni Netflixove serije 'Stranger Things'

Radnjom u potpunosti smještena u 80-ima, Netflixova hit serija sadrži pomno birane uspješnice iz navedenog desetljeća što joj daje na dodatnoj autentičnosti, a zahvaljujući njezinoj novoj sezoni, u glazbenom smislu, najviše je profitirala poznata britanska glazbenica i kantautorica, Kate Bush.

Njezin hit singl 'Running Up That Hill' sada u potpunosti dominira glazbenim ljestvicama, nakon što se mogao čuti u nekoliko epizoda nove sezone serije, lansirane 27. svibnja na Netflixu.

Kate Bush - Running Up That Hill - Official Music Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Kate Bush

Broj streaminga ove pjesme na Spotifyju je porastao za 153 posto, a time je automatski zaradila titulu najvećeg dobitnika na Global Spotify ljestvici.

Ovaj singl pronašao se na petom studijskom albumu Kate Bush naslova 'Hounds of Love', a nakon što se mogao čuti u seriji 'Stranger Things' postao je njezina najpopularnija pjesma prestigavši donedavni broj jedan - 'Wuthering Heights'.

Kako na Spotifyju, danas 63- godišnja glazbenica sa svojim singlom podjednako dominira TikTokom i Twitterom, a uspjela se smjestiti i na prvo mjesto ljestvice trenutno najslušanijih pop pjesama na iTunesu.

Kada je pjesma premijerno objavljena 1985. godine stigla je do trećeg mjesta najuspješnijih singlova u Velikoj Britaniji, a preko bare smjestila se u top 30 najuspješnijih singlova Billboardove liste Hot 100.

  • +3
Serija 'Stranger Things' Izvor: Profimedia / Autor: NETFLIX / Planet / Profimedia