ROCK ZAVODNIK

Od supermodela do rock zvijezda: Koga je sve ljubio legendarni Mick Jagger

29.09.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Iako bi mnogi imali reći štošta po pitanju njegovog izgleda, stavljajući u prvi plan prevelika usta, njegova karizma bila je i više nego dovoljna da privuče ne samo milijune obožavatelja, već i mnoštvo groupie djevojaka, koje su ga pratile u stopu. I dok se većina morala zadovoljiti eventualno jednonoćnom avanturom, neke od njih imale su čast nazivati se djevojkama ili suprugama Micka Jaggera. Evo tko su one

Iako je prije samo dva mjeseca napunio 80 godina, na šarm Micka Jaggera i dalje padaju mnoge žene. A on je, barem za sada, vjeran balerini Melanie Hamrick, mlađoj od njega čak 44 godine.

Koliko je zaljubljena, govori i podatak da je njegova zaručnica najavila kako namjerava izdati erotski roman, za koji ju je inspirirao Jagger. No ona nije jedina koju je slavni roker do te mjere zaludio da je izgubila glavu.

  • +3
Mick Jagger i Melanie Hamrick Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Frontmen Rolling Stonesa bio je u vezi s Chrissie Shrimpton od 1964. do 1966. Ona je javnosti bila poznata i kao mlađa sestra supermodela 60-ih, Jean Shrimpton.

Nakon prekida s Chrissie, Jagger se upustio u vezu s britanskom rock pjevačicom Marianne Faithfull, s kojom je proveo četiri godine, od 1966. do 1970. Upravo je ona imala najviše utjecaja na Jaggerovo pisanje pjesama te mu je, navodno, bila inspiracija za hitove 'Sympathy for the Devil', 'Wild Horses' i 'You Can't Always Get What You Want'.

Potom je deset mjeseci bio u vezi s američkom pjevačicom Marshom Hunt. Upoznali su se 1969., kada je ona odbila pozirati za naslovnicu posljednjeg singla The Rolling Stonesa, 'Honky Tonky Woman'. Nakon kratkotrajne afere, u studenom 1970. Marsha je rodila i prvo Jaggerovo dijete, kći Karis. Njihov dogovor je bio da rock zvijezda neće biti dijelom odrastanja svoje kćeri, pa su tako otac i kćer ostvarili vezu tek kada je ona navršila 11 godina. Od tada je bio dijelom njezinog života i bio prisutan u svim najvažnijim trenucima - od diplome na Yaleu do vjenčanja i rođenja sina.

Bianca Jagger osvojila ga je na after partyju organiziranom nakon koncerta Rolling Stonesa u Francuskoj krajem 1970. Par se vjenčao u vijećnici u St. Tropezu 1971. godine, kada je već bila četiri mjeseca trudna s kćerkom Jade, rođenom u listopadu te godine. U braku su bili do 1978., a papire za razvod podnijela je Bianca nakon što je doznala za njegovu aferu s manekenkom Jerry Hall.

Od 1974. do 1976., dok je bio u braku s Biancom, Jagger je imao aferu s američkom pjevačicom i Playboyevim modelom Bebe Buell. Plavokosa ljepotica, koja je s frontmenom Aerosmitha Stevenom Tylerom dobila kćer, glumicu Liv Tyler, tijekom godina je bila u vezi s mnogim glazbenicima - od Roda Stewarta preko Iggyja Popa i Davida Bowieja pa sve do Elvisa Costella i Jimmyja Pagea.

Između 1977. i 1978. imao je i kratku aferu s američkom pjevačicom Lindom Ronstand. Ona je čak nastupala s Rolling Stonesima u srpnju 1978., kada su zajedno izveli 'Tumbling Dice'. Kemija koju su imali na pozornici bila je dovoljna da krenu nagađanja o njihovoj vezi.

A već 1977. započeo je vezu s američkom manekenkom Jerry Hall, s kojom se vjenčao na Baliju 1990. godine. Budući da je bila riječ o hinduističkom obredu, njihov brak nije bio legalan ni po engleskom ni po indonezijskom zakonu, zbog čega je Bianca Jagger ostala prva i jedina Jaggerova supruga. S Jerry Hall bio je do 1999. godine, a presudila im je njegova afera s manekenkom Lucianom Gimenez, koja je ostala trudna. Hall i Jagger dobili su četvero djece - Elizabeth, Jamesa, Georgiju May i Gabriela.

Od 1991. do 1994. Jagger je bio u romantičnoj vezi s današnjom suprugom bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Carlom Bruni. Ovaj supermodel 90-ih iza sebe ima i vezu s glazbenikom Ericom Claptonom u kasnim 80-im godinama prošlog stoljeća.

Iz kratke afere s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez 1998. godine rođeno je i sedmo Jaggerovo dijete, sin Lucas.

Od 2001. trajala je njegova veza s američkom manekenkom i stilisticom L'Wren Scott, a ona je počinila samoubojstvo u ožujku 2014. godine. Nakon njezine smrti Jagger je napisao: 'Još se uvijek borim i trudim shvatiti kako je moja ljubav i najbolja prijateljica mogla oduzeti si život na ovaj način. Proveli smo mnoge divne godine zajedno i imali smo divan život. Nikada je neću zaboraviti.'

Od 2014. Jagger je u vezi s 44 godine mlađom američkom balerinom Melanie Hamrick, s kojom se navodno i zaručio, a 2016. dobili su dijete, sina Deverauxa.