SASVIM ISKREN

Od sada i na Netflixu: Jerry Seinfeld otkrio zašto je s devetom sezonom proglasio kraj svog kultnog sitcoma

03.10.2021 u 12:59

Bionic
Reading

Svih devet sezona kultnog sitcoma 'Seinfeld' od ovoga tjedna dostupno je u ponudi streaming servisa Netflix na oduševljenje njegovih brojnih obožavatelja. Glavna zvijezda i tvorac serije Jerry Seinfeld javnosti je tim povodom, između ostalog, otkrio kako bi pojedine epizode najradije ponovno snimio ili, kad bi mogao, u potpunosti izbrisao

Danas 67- godišnji komičar pojavio se na medijskoj konferenciji u povodu debitiranja serije 'Seinfeld' na Netflixu priznavši kako nije u potpunosti zadovoljan baš svim epizodama sitcoma koji ga je proslavio.

'Postoji nekoliko epizoda koje bih volio doraditi no, filizofski gledajući, ne vjerujem u promjenu ili samo razumišljanje o prošlosti. Moja životna filozofija je da se sve dogodilo s razlogom i to je najbolji način razmišljanja za život', istaknuo je Seinfeld dodavši kako žaljenje smatra filozofskim stajalištem s kojim se nimalo ne slaže.

'Žaljenjem vjerujemo kako smo mogli promijeniti prošlost, pa na to ni ne pomišljam. S druge strane kada bi me netko strpao u vremeplov, postoji nekoliko stvari koje bih promijenio', priznaje komičar, no okupljenim medijskim predstavnicima nije želio otkriti na koje se epizode 'Seinfelda' referira.

  • +13
Serija 'Seinfeld' Izvor: Profimedia / Autor: - / Wenn / Profimedia

Kultni sitcom Jerry je stvorio uz podjednako slavnog kolegu komičara Larryja Davida, a na američkoj televizijskoj mreži NBC emitirao se od 1989. do 1998. godine. Često nazivana 'serijom o ničemu', pratila je svakodnevicu Jerryja Seinfelda i njegova tri prijatelja koje su utjelovili sjajni Julia Louis-Dreyfous, Jason Alexander i Michael Richards.

Više od tri desetljeća prošlo je od emitiranja prve sezone serije, a Jerry je na konferenciji priznao kako je s kolegama iz serije prilikom snimanja devete sezone počeo razgovarati o njezinom kraju.

'Kada smo počeli snimati devetu sezonu razmišljao sam o tome kako je možda došlo vrijeme za njezin kraj. U garderobu sam pozvao Michaela, Juliju i Jasona i samo smo se pogledavali, a zatim sam im rekao kako bi bilo dobro da seriju okončamo i više ne testiramo sreću jer smo ju imali dugi niz godina. Nakon razgovora složili smo se kako je sada pravi trenutak da se s njom zauvijek oprostimo', prisjetio se Seinfeld dodavši kako je to bio jedini trenutak u devet sezone u kojemu su bili na okupu u garderobi.