NASLJEDNICI ROGERA MOOREA

Očeva slika i prilika: Evo kako izgledaju sinovi nekadašnjeg Jamesa Bonda

04.10.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Obitelj bivše zvijezde Jamesa Bonda Sir Rogera Moorea okupila se u aukcijskoj kući Bonhams u ponedjeljak navečer kako bi za prodaju pripremili osobnu kolekciju memorabilija pokojnog glumca iz kultne franšize filmova o Agentu 007

Sir Roger Moore sedam je puta između 1973. i 1985. utjelovio najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda, a s brojkom od sedam filmova još uvijek drži rekord kao glumac koji je snimio najviše Bond filmova. Osim što je glumio, Moore je tijekom snimanja stvarao i kolekciju uspomena sa seta koje je obitelj odlučila prodati, a dio prikupljenog novca donirati u humanitarne svrhe.

Moore koji je 2017. godine preminuo u dobi od 89 godina prikupio je impresivnu kolekciju vrlo traženih uspomena iz vremena na setu, a zbirka od više od 180 predmeta procijenjena je na 420.000 funti.

Najzanimljiviji predmet na aukciji mnogima će biti smoking koji je nosio dok se penjao na Eiffelov toranj u filmu 'A View To A Kill', njegovom posljednjem Bond filmu. Aukcija također uključuje kolekciju od 20 Swatch ručnih satova koji dolaze u smeđem kovčegu s temom 007, napravljenom za obilježavanje 40. obljetnice Bonda na filmu, ali i Mooreove svilene kravate, par Lamborghini skija, veliki portfelj njegovih crteža i fotografija, kao i adresar s adresama i telefonskim brojevima poznatih ličnosti, uključujući princezu Margaret i Sir Paula McCartneyja.

Dražbu vodi njegov sin Geoffrey, kako bi se obilježila 50. godišnjica prvog filma njegovog oca o Bondu, hita 'Live and Let Die' iz 1973. godine.

Događaju je prisustvovao i njegov mlađi sin Christian, kao i članovi obitelji te legendarna Bondova producentica Barbara Broccoli.

'Za mnoge je bio James Bond kao i Svetac, ali je također bio ljubazan i velikodušan pojedinac, razumljivo ponosan na svoj dobrotvorni rad kao i na svoju glumačku karijeru. Oduševljeni smo što možemo podijeliti njegovu ostavštinu s njegovim brojnim obožavateljima', rekli su Geoffrey i Christian o svom ocu.

Osim Rogera Moorea, ulogu najšarmantnijeg tajnog agenta igrali su i brojni holivudski glumci: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan te Daniel Craig. Produkcija je trenutno u potrazi za novom zvijezdom koja će utjeloviti Jamesa Bonda, a sve sluti da bi to mogao biti Britanac Aaron Taylor-Johnson.

SLAVLJE SE NASTAVLJA

Dobro raspoloženi Pierce Brosnan snimljen u društvu dviju najvažnijih žena u životu

Pogledaj galeriju