SVE NA JEDNOM MJESTU

Noviteti za duge ljetne večeri: Serije i filmovi koji nam stižu u lipnju

01.06.2021 u 06:25

Bionic
Reading

Od ove godine Hrvati u lipnju ponovno imaju jedan praznik manje, što znači i jedan neradni dan manje, ali ostaje nam svejedno još uvijek dovoljno neradnih dana i vikenda da pogledamo pokoju novu seriju te film. Naravno, ako niste uspjeli spojiti neradne dane i vikend pa ćete usmjeriti pogled prema jadranskoj pučini

FILMOVI

Awake: Netflix (9. lipnja)

Nakon misterioznog događaja koji je pogodio cijeli svijet sva elektronika je izbrisana, čovječanstvo je izgubilo sposobnost spavanja i nastaje kaos. Međutim Jill (Gina Rodriguez), bivša vojnikinja problematične prošlosti, možda drži ključ lijeka u obliku svoje kćeri. No može li Jill sigurno isporučiti kćer i spasiti svijet prije nego što i sama izgubi razum?

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Očinstvo (Fatherhood): Netflix (9. lipnja)

U ovoj dirljivoj, smiješnoj i emocionalnoj priči, snimljenoj prema istinitom događaju, Kevin Hart glumi udovca koji preuzima jedan od najtežih poslova na svijetu - očinstvo. Odlučan sam se brinuti o kćerki, mladi otac bori se sa sumnjama, strahovima, tugom i prljavim pelenama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Oslo: HBO (20. lipnja)

Snimljen prema istinitoj priči, film prati tajne pozadinske razgovore, neočekivana prijateljstva i tiho junaštvo male, ali posvećene skupine Izraelaca i Palestinaca, plus jednog norveškog para, koji su doveli do mirovnog sporazuma u Oslu 1993. Premijera filma je 20. lipnja na HBO-u, a potražite ga u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Good on Paper: Netflix (23. lipnja)

Urnebesno duhovita Iliza Shlesinger napisala je scenarij i glumi u filmu nastalom na temelju uglavnom istinite priče, a uz nju glume Ryan Hansen, Margaret Cho i Rebecca Rittenhouse. Andrea Singer uvijek je na prvo mjesto stavljala karijeru stand-up komičarke i dok je s lakoćom zabavljala mase, ljubav joj nije bila prioritet sve dok nije upoznala Dennisa, neobičnog štrebera razoružavajućeg šarma koji je natjera na popuštanje. No njezina najbolja prijateljica Margot nije uvjerena da je Dennis baš onakav kakav se naizgled čini i potiče Andreu na divlji i priglup lov na 'pravog' Dennisa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Skandalozno ponašanje (Misbehaviour): RTL Play Premium

Komedija 'Skandalozno ponašanje' pobrala je brojne hvalospjeve filmskih kritičara. U senzacionalnom filmu temeljenom na istinitim događajima glavne uloge ponijeli su Keira Knightley i Greg Kinnear, a potražite ga na usluzi Play Premium u sklopu ponude MAXtv-a.

Godine 1970. natjecanje Miss svijeta održano je u Londonu, a domaćin ceremonije bio je američki legendarni komičar Bob Hope (Greg Kinnear). U to vrijeme Miss svijeta s preko stotinu milijuna gledatelja bio je najgledaniji televizijski program na svijetu. Uz tvrdnju da natjecanja u ljepoti omalovažavaju žene, Pokret za ženska prava gotovo je preko noći postigao slavu nakon što su njegovi članovi potpuno nenajavljeno izašli na pozornicu i na taj način prekinuli prijenos natjecanja uživo. I ne samo to, kada je natjecanje nastavljeno, rezultat je izazvao snažne reakcije: pobjednica nije bila favorizirana Šveđanka, već Miss Grenade – prva crnkinja u povijesti koja je okrunjena kao Miss svijeta. U samo nekoliko sati gledateljstvo diljem svijeta svjedočilo je nezamislivim posljedicama koje su uslijedile nakon šokantnog obrata.

Guns Akimbo (Guns Akimbo): RTL Play Premium

Miles je zaglavio na poslu koji ne voli, još uvijek zaljubljen u svoju bivšu djevojku Novu. Ono što Miles ne zna jest da banda imena Skizm organizira smrtonosno natjecanje u njegovom gradu u kojem se potpuni stranci bore do smrti, a sve s ciljem zabavljanja milijunske publike koja natjecanje prati putem interneta. Miles se ubrzo nađe u igri, prisiljen boriti se kako bi preživio. U početku se Milesovo dugogodišnje iskustvo bježanja od problema isplaćuje pa tako uspijeva nadmudriti svog prvog neprijatelja. Ali kada Nova biva oteta, konačno mora prestati s bježanjem, pobijediti vlastite strahove i boriti se za djevojku koju voli.

Film potražite na RTL Play Premiumu u sklopu ponude MAXtv-a.

Paklena noć (Good Time): RTL Play Premium

Nakon loše izvedene pljačke banke koja je odvela njegovog mlađeg brata u zatvor Constantine 'Connie' Nikas (Robert Pattinson) započinje uvrnutu odiseju kroz gradsko podzemlje u nevjerojatno očajničkom i opasnom pokušaju da izvuče svog brata Nicka (Benny Safdie). Tijekom nabrijane noći Connie će uletjeti u ludi svijet nasilja i zločina te će u utrci s vremenom pokušati spasiti i sebe i svog brata, znajući da im životi vise o koncu.

Kriminalistički triler potražite na Play Premiumu u sklopu ponude MAXtv-a.

Dragi drugovi (Dear Commrades)

Radnja ovog filma smještena je u Novočerkasku u Sovjetskom Savezu 1962. godine. Ludmila je članica partije i odana komunistica koja se tijekom Drugog svjetskog rata borila za staljinističku ideologiju. Sigurna u to da će njezin posao kreirati komunističko društvo, ova žena prezire bilo kakav antisovjetski sentiment. Međutim tijekom štrajka u lokalnoj tvornici Ludmila svjedoči ubojstvu nekolicine radnika, a sve pod naredbom vlasti koja na sve načine pokušava ugušiti radničke štrajkove diljem SSSR-a. Nakon krvoprolića, kada svjedoci pobjegnu s trga, Ludmila shvaća da je njezina kćerka nestala. Unatoč blokadi grada, masovnim uhićenjima i pokušajima vlasti da zataškaju masakr, Ludmila traži nestalu kćerku. Premda ne zna kako će završiti njezina potraga, Ludmila shvaća da se njezin život u potpunosti promijenio.

Rusku povijesnu dramu potražite na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Pat i Mat na filmu (Pat and Mat in a Movie): RTL Play Premium

Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, stižu na velike ekrane. Dok raduckaju po kući i obrezuju vrt, još će se jednom upustiti u niz izazova te će ih pokušati prevladati svojim neočekivanim trikovima i dobro poznatim žarom, i to sve kako bi na koncu iznijeli svoju famoznu: A je to! (To je to!)

Četiri filmska nastavka potražite na usluzi Play Premium u ponudi MAXtv-a.

Amerikanac (The American): RTL Play Premium

Među vještim plaćenim ubojicama Jack je majstor zanata. Kad mu posao u Švedskoj neslavno završi, on odluči da će njegov sljedeći zadatak biti ujedno posljednji. Jack odlazi u Italiju te se smjesti u malom gradu dok čeka novi zadatak. Čekajući, on će pronaći svoj novi život, sprijateljiti se sa svećenikom Benedettom te se zaljubiti u lokalnu mještanku Claru. Ipak, živeći takozvanim normalnim životom, Jack pomalo izaziva sudbinu.

Kriminalistički triler film potražite na Play Premiumu, a koji se nalazi u ponudi MAXtv-a.

Ne znam kako joj uspijeva (I don't know how she does it): RTL Play Premium

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) posvećena je poslu za bostonsku financijsku tvrtku. Nakon posla vrijeme ostavlja za muža arhitekta i njihove dvoje djece. Njezine su najbolje frendice također zaposlena majka Allison te super pametna djecofobična kolegica Momo. Kada Kate dobije zahtjevniji posao zbog kojeg mora stalno biti u New Yorku, ostane joj još manje vremena za obitelj. Tamo će upoznati zgodnog kolegu Jacka (Pierce Brosnan) i biti na kušnji.

Zvijezdu 'Seksa i grada' te 'Jamesa Bonda' u neodoljivoj romantičnoj drami potražite na usluzi Play Premium, a možete je pronaći u sklopu ponude MAXtv-a.

SERIJE

Rogati dječak (Sweet Tooth): Netflix (4. lipnja)

Serija je zasnovana na DC-jevoj seriji stripova Jeffa Lemirea 'Sweet Toth', a izvršni producenti su Jim MIskle, Beth Schwartz, Robert Downey Jr., Susan Downey, Amanda Burrell i Linda Moran.

Prije deset godina 'veliki raspad' je opustošio svijet i uzrokovao misterioznu pojavu hibrida, beba koje se rađaju djelomično kao ljudi, a djelomično kao životinje. Iako nesigurni u to jesu li hibridi uzrok ili posljedica virusa, mnogi ljudi ih u strahu love. Nakon desetak godina sigurnog života u svom osamljenom šumskom domu zaštićeni hibrid dječak-jelen imena Gus, (Christian Convery) nenadano se sprijatelji s lutajućim samotnjakom Jepperdom (Nonso Anozie). Zajedno kreću u izvanrednu avanturu po onome što je ostalo od Amerike, tražeći odgovore na pitanja o Gusovom podrijetlu, Jepperdovoj prošlosti i pravom značenju doma. Njihova je priča puna neočekivanih saveznika i neprijatelja, a Gus ubrzo saznaje da je opasni svijet izvan šume složeniji nego što je mislio.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dom: Amazon Prime Video (4. lipnja)

Nova originalna Amazonova serija prati Pedra (Gabriel Leone), sina policijskog obavještajca iz srednje klase (Flavio Tolezani), koji u tinejdžerskim godinama skreće na pogrešan put i završava kao vođa zloglasne bande u Rio de Janeiru. Serija obiluje akcijom, pustolovinom i dramom, a uz već navedene glumce u njoj glume Raquel Villar, Mariana Cerrone i Filipe Bragança.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Roditeljske muke, 2. sezona: HBO (7. lipnja)

U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji Paul i Ally balansiraju između svojih karijera, ostarjelih roditelja, hipoteke, preokreta u vezi i nezavidnih iznenađenja u odgoju svoje male djece, Lukea i Ave. Premijera druge sezone serije je 7. lipnja na HBO-u, a možete ga potražiti u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Psi laju, vjetar nosi', 2. sezona: RTL Play Premium (7. lipnja)

Nova 11-dijelna sezona regionalne serije 'Psi laju, vjetar nosi' donosi nove priče dobro poznatih likova koji se upliću u nove životne situacije. Priča o Stavrićima prikazuje mnoštvo zdravog humora i razbibrige, ali nas istovremeno tjera da se zapitamo nad važnim životnim pitanjima. U priči o malo poznatom svijetu beogradskog predgrađa, o malim, običnim ljudima s margine društva, koji su se u potrazi za boljim životom nasukali na rubne dijelove velegrada, naši likovi će se sresti s brojnim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima. Drugu sezonu, u kojoj će se pridružiti i nova velika imena srpskog glumišta, pratite od 7. lipnja na RTL Play Premiumu, a potražite ga u ponudi MAXtv-a.

Flack, 2. sezona: Amazon Prime Video (11. lipnja)

Priča o Robyn (Anna Paquin), američkoj publicistici koja živi u Londonu, vraća se s drugom sezonom. Robyn je vrlo vješta u rješavanju nereda koji su prouzročili njeni klijenti, ali manje je uspješna u rješavanju nereda u vlastitom životu. U komičnoj drami glume i Sophie Okenedo, Genevieve Angelson i Lydia Wilson, a kao gostujuće zvijezde pojavljuju se Sam Neill i Daniel Dae Kim.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zajedno protiv zločina (Partners in Crime): Pickbox NOW (11. lipnja)

Tommy i Tuppence vraćaju se u London iz Pariza, u kojem su kupili maticu za Tommyjev pčelarski posao. U vlaku upoznaju Jane Finn, koja se doima vrlo nervoznom i zabrinutom. Kad Jane nestane, Tuppence na svoju ruku pokuša istražiti što joj se dogodilo dok Tommy pokušava dobiti posao u MI5 preko svog strica, novog šefa tajne službe. Uskoro doznaju da je Jane bila agentkinja koja je prenosila važnu snimku koja bi razotkrila ruskog špijuna u Engleskoj, a Tommyjev stric shvati da mora uključiti Tommyja i Tuppence u istragu.

Nova serija 11. lipnja stiže na Pickbox NOW, a potražite ga u sklopu MAXtv-a.

Betty, 2. sezona: HBO GO (12. lipnja)

Temeljena na hvaljenom filmu Crystal Moselle 'Skate Kitchen', HBO-ova serija 'Betty' prati šaroliku skupinu mladih žena koje se snalaze u pretežno muškom svijetu skejtbordinga u New Yorku. Premijera serije je 12. lipnja na HBO Go-u, a potražite ga u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Penguin Town: Netflix (16. lipnja)

Daleko od snijega i leda, bučna kolonija afričkih pingvina kakve još niste vidjeli pogađa suncem okupane plaže, kršeći sva pravila. Svakoga ljeta ova ptice odjevene u smokinge natječu se za vrhunske nekretnine pješčane obale Simon's Towna, grada južno od Cape Towna, i uskomešaju svakodnevicu. Dok ljudi nanose sredstva za sunčanje i voskaju daske za surfanje, ugrožena mala ekipa koja se prilagodila vrućinama i sposobna je prevaliti velike udaljenosti stvara gužvu na ulicama i donosi nered u ovaj tropski raj. Misija im je pronaći supružnika, napraviti bebe i ne izumrijeti. Serija od osam dijelova donosi zabavnu i na trenutke dramatičnu priču o stvarnom životu afričkih pingvina, ispunjenu gomilom preslatkih ptica od 'parkirališne bande' do umiljatih mladenaca, gospodina i gospođe C.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Blizu neprijatelja (Close to the enemy): Pickbox NOW (18. lipnja)

Britanski obavještajac Callum Ferguson po završetku rata mora pridobiti njemačkog znanstvenika da razvija mlazne motore za Britaniju. Callum koristi neortodoksne metode u pokušaju da pridobije Dietera te njih dvojica uskoro razviju prijateljstvo, no mnogi oko Calluma misle da Dieter skriva svoju mračnu prošlost koja bi mogla stati na kraj njihovom prijateljstvu. Novu seriju od 18. lipnja pratite na usluzi Pickbox NOW, a potražite je u ponudi MAXtv-a.

Slatko ludilo (Baking Mad), Pickbox NOW (21. lipnja)

Eric Lanlard jedan je od vodećih slastičara u Ujedinjenom Kraljevstvu. Radio je kolače za kraljevsku obitelj i mnoge holivudske zvijezde, a sad poziva slastičare amatere u svoj dom kako bi im pokazao svoje trikove.

Kompletna serija bit će dostupna od 21. lipnja na usluzi Pickbox NOW, a potražite je u sklopu ponude MAXtv-a.

Optuženi (Accused): Pickbox NOW (25. lipnja)

Svaka epizoda nove serije, koju od 25. lipnja možete pratiti na usluzi Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a, prikazuje priču drugog lika o okolnostima koje su ih dovele pred sud koji će odlučiti o njihovoj sudbini. No ništa nije kakvim se čini, a kako otkrivamo sve više o optuženima, nameće se pitanje trebaju li uopće biti pred sudom? Willy se nađe pred njim nakon što je naišao na iznenadno rješenje svih svojih problema, no tek tad počela je njegova havarija.