nakon toliko godina

Novi detalji o životu legendarne Marilyn Monroe

10.05.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Liječnik Rock Positano, dugogodišnji prijatelj Joea DiMaggia, legendarnog igrača baseballa i drugog supruga glumice Marilyn Monroe, objavio je biografiju u kojoj između ostalog otkriva što je Joe najviše volio kod nje, zašto su se razveli i koga smatra krivcem za njezinu preranu smrt

'Joe je bio vrlo privilegiran i povlašten što je Marilyn Monroe bila njegova supruga pa se zaštitnički odnosio prema njoj', rekao je u svom zadnjem intervjuu liječnik Rock Positano koji je izdao novu knjigu 'Dinner with DiMaggio: Memories of an American Hero' koja govori o životu njegova dugogodišnjeg prijatelja Joea Di Maggia, a u njoj se dotakao i njegova braka s Marilyn Monroe. 

U knjizi pripovijeda što je naučio tijekom desetogodišnjeg druženja s bivšom zvijezdom baseballa koja je od njega bila starija čak 40 godina. Upoznali su se kada je dr. Positano pomogao DiMaggiju s ozljedom pete, a većina njihovih susreta i druženja bila je u restoranima diljem New Yorka.

Marilyn Monroe i poznati sportaš vjenčali su se 1954. godine u tajnosti, ali brak nije dugo potrajao. Navodno mu je presudila DiMaggiova velika ljubomora pa su se razveli već nakon devet mjeseci.  

Dr. Positano tvrdi kako je s legendarnim sportašem često razgovarao i o intimi te ljubavnim odnosima. 'Kada su bili zajedno u spavaćoj sobi, sve je grmjelo i sijevalo, barem je tako objašnjavao, ali Marilyn je za njega bila puno više od seks simbola, ona je bila vrlo inteligentna žena'. 

  • +2
Marilyn Monroe novi detalji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kao glavni razlog raspada ovog braka dr. Positano navodi to što par nije imao djecu: 'S Joeova stajališta, oni nisu ostali u braku jer Marilyn nije mogla imati djecu. Nije se tu radilo ni o ljubomori niti o njezinoj želji da se nastavi baviti karijerom, kako su godinama prenosili mediji. Joe je želio djecu, a ona ga je naravno htjela nagraditi proširenjem obitelji, no to se nikad nije dogodilo.'

​Hanging the stockings by the chimney with care… #MarilynMonroe​

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Marilyn i DiMaggio su ostali u dobrim odnosima i nakon što se ona udala i razvela 1961. od trećeg supruga, pisca Arthura Millera. Legendarna plavuša bila je ljubav njegova života, a zbog nje je prekinuo svoje prijateljstvo s Frankom Sinatrom kojem je zamjerio to što ju je upoznao s obitelji Kennedy koje je smatrao glavnim krivcima za njezinu preranu smrt.

Monroe se godinama borila s depresijom i ovisnošću o lijekovima, a njezina smrt 5. kolovoza 1962. proglašena je 'vjerojatnim samoubojstvom' iako mnogi i dalje vjeruju da joj je presudila povezanost s tadašnjim predsjednikom Johnom Fitzgeraldom Kennedyjem i njegovim bratom Bobbyjem.

'Uništili su moju Marilyn, nije ni znala što ju je pogodilo', rekao je DiMaggio na jednoj od večera Positanu. No ni sva njegova briga i zaštita nisu je mogli spasiti.

'Otići ću u grob žaleći i kriveći sebe za ono što joj se dogodilo. Sinatra mi je puno godina kasnije rekao da me Marilyn ionako voljela sve do samoga kraja', otkrio je Positano što mu je DiMaggio rekao.

Today we honor those who have served our country #VeteransDay

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Marilyn je tri dana nakon smrti sahranjena na groblju Westwood Village u Los Angelesu, a sprovod je organizirao DiMaggio. Sljedećih 20 godina, sve do svoje smrti, DiMaggio je tri puta tjedno slao buket crvenih ruža na njezin grob, a posljednje riječi navodno su mu bile: ‘Konačno ću opet vidjeti svoju voljenu Marilyn.'