sporna fotka

Nizozemski kralj dobro se našalio na račun Kate Middleton: 'Barem ih nisam fotošopirao'

17.03.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Skandal s fotografijom Kate Middleton objavljenom povodom Majčinog dana poznat je diljem kraljevskih krugova. A nizozemski kralj Willem-Alexander sada se našalio na račun princeze od Walesa i sporne fotografije

Početkom tjedna 56-godišnji nizozemski kralj Willem-Alexander razgovarao je s članovima javnosti tijekom kraljevskog angažmana u Zutphenu. U jednom trenutku kralj se našalio na račun Kate Middleton i 'slučaja Photoshop', a sve to je i zabilježeno na videu koji je kasnije objavljen na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter.

Gdje je Kate Middleton? Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/AA/ABACA/ABACA PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/JONATHAN BUCKMASTER/MIRRORPIX/DOUG PETERS/PA IMAGES/RUPERT HARTLEY/GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Naime, u jednom trenutku dijete je spomenulo fotografiju kralja s obitelji, na što je ono odgovorilo: 'Barem je nisam fotošopirao', navode The Independent i The Telegraph.

Skandal s fotkom prati britansku kraljevsku obitelj otkako je objavljena fotografija na kojoj Kate Middleton pozira s troje djece, princem Georgeom (10), princezom Charlotte (8) i princem Louisom (5) povodom proslave Majčinog dana u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ubrzo nakon objave fotografije pojavila su se nagađanja o tome je li slika uređena zbog nekoliko nedosljednosti, uključujući poravnanje lijeve ruke princeze Charlotte, uzorak džempera princa Louisa i mutni dio oko Kateine kose. Princeza Kate, koja se oporavlja od operacije abdomena, osobno se ispričala u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

'Poput mnogih fotografa amatera, povremeno eksperimentiram s montažom. Željela sam se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili izazvala', glasila je Kateina poruka.

Insajder iz palače tada je umanjio značaj ove PR krize, ekskluzivno rekavši za magazin People da je situacija 'neravnina na putu, a ne potres'. 'Kate se ispričala i to ljubazno', rekao je insajder. 'Učinila je nešto što 99 posto nas radi, samo nas nitko tako ne nadzire,' dodao je.

Unatoč Willem-Alexanderovom šali - u njegovu obranu, komentar se nije činio okrutnim - kraljevske obitelji Ujedinjenog Kraljevstva i Nizozemske su 'u dobrim odnosima', izvještava The Daily Express. Kralj i kraljica Maxima prisustvovali su krunidbi kralja Charlesa prošlog svibnja, a Willem-Alexander i Kate, tadašnja vojvotkinja od Cambridgea, fotografirani su zajedno u Haagu 2016. godine.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia