starija mezimica

Nikad se nije eksponirala: Rijetko pojavljivanje kćeri Akija Rahimovskog

04.05.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Legendarni glazbenik napustio nas je u siječnju. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti iza sebe je sa svojim Parnim valjkom ostavio brojne svevremenske pjesme koje će vječno biti u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti. U uredu glazbene nagrade Porin njegovoj obitelji uručena je statua Porina

Uz kćer Edinu i sina Kikija Rahimovskog, tu su bila još dva člana njegove glazbene obitelji - gitarist Marijan Brkić i klavijaturist Berislav Blažević. Uručenju nagrade Porin za životno djelo prisustvovali su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Nikša Bratoš, član UO Porina i Frano Đurović, predsjednik UO glazbene nagrade Porin.

'Ja vam se zahvaljujem u ime obitelji Rahimovski na ovom priznanju. Glazbena nagrada Porin obilježila je općenito karijeru mog oca koju je zajedno s Valjkom gradio. Ono što iza njega ostaje je samo pjesma, njegova neizmjerna karizma i vjera da sutra nikad neće prestati. Bio je vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmijeha, a za mene samo tata. Živio je glazbu, živio je pjesmu i živio je za publiku. Glazba je bila njegova pozornica života kroz koju su se izmjenjivala godišnja doba proljeće, ljeto, jesen i zima. I sve je to bio moj otac. Hvala vam puno', kazala je u svom emotivnom govoru Akijeva kćer Edina. Ona se danas preziva Vukojević. Frontmen Parnog valjka gotovo nikada nije javno spominjao stariju kći jer je to bila njezina želja, ona nije javna osoba kao brat Kristijan.

'Privatni život treba ostati privatan. Moja supruga nije tražila eksponirati se uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne želi slikati, i ne slikaju nas. Često se dogodilo da u novinama izađe slika mene s drugom ženom, a ona mi kaže: 'Otkad sam ja to postala plava?' Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj', rekao je svojedobno Aki za Blic.

Podsjetimo, Aki se dva puta ženio. Iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku sa suprugom Ingrid, koji je potrajao čak četiri desetljeća, dobio je kći Edinu. Legendarni glazbenik je prije dvije godine dobio treće dijete, djevojčicu Antoniju, koju mu je rodila 27 godina mlađa Slovenka Barbara Vesel.

  • +2
Aki Rahimovski Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX