U ŠOKU

Nasmrt preplašena Nikolina Ristović ne vjeruje da će se ikad vratiti kući, no svejedno želi saznati zašto su ona i njena kćer zamalo umrle

08.02.2021 u 21:48

Bionic
Reading

Nakon stravičnog slučaja u kojem su Nikolina Ristović i njena kćer Una gotovo izgubile život, voditeljica jedino želi saznati istinu o tome kako je moguće da se to dogodilo i potaknuti da se donese zakon o obaveznoj ugradnji detektora za ugljikov monoksid

U noći sa subote na nedjelju, Nikolina Ristović i njena petogodišnja kćer Una gotovo su postale žrtve smrtonosne doze plina. Srećom, njen muž koji je u tom trenutku bio u Beogradu nazvao je prijatelje i zamolio ih da provjere je li sve u redu s njegovom obitelji u njihovom stanu na Gornjem gradu.

Iako još nije poznato kako je do trovanja ugljikovim monoksidom došlo, pretpostavlja se da je uzrok puknuta cijev. Nikolina Ristović nije ni sanjala da to što se loše osjeća nema nikakve veze s njenim zdravstvenim stanjem.

'Imala sam tahikardiju, bilo mi je mučno i osjećala sam jaku glavobolju. Legle smo i oko dva sata je pozlilo Uni. Nazvala sam supruga Vidoja, koji je bio u Beogradu. Poslije mi je rekao da sam bila čudno smirena. Srećom je posumnjao da nešto nije u redu. Nagovarao me da odemo odmah k liječniku, ali sam mu rekla da ćemo ujutro. Kad nas je zvao kasnije, više me nije mogao dobiti', ispričala je Nikolina Ristović.

Jedan od prijatelja koje je Vidoje Ristović nazvao stigao je do stana u pola tri u noći. Nikolina Ristović mu je zadnjim snagama otvorila prozor dok su njeni psići neumorno lajali, piše Jutarnji list.

Ubrzo je stigla policija koja je provalila u stan u kojem su pronašli Nikolinu Ristović i Unu u nesvijesti. Vatrogasci su utvrdili sedam puta veću količinu plina od dopuštene. Hitna pomoć odmah je prevezla Nikolinu Ristović u KBC Sestre Milosrdnice, a njenu kćer u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dok je voditeljici utvrđeno umjereno teško trovanje, njena kćer i psići nešto su bolje prošli jer je plina bilo manje na nižoj visini. No, s druge strane, Nikolina Ristović kući je puštena na kućnu njegu nakon 24 sata, dok joj je kćer zadržana do ponedjeljka u podne, piše Jutarnji list.

'Pretpostavljam da je problem nastao zbog sanacije koja je trenutačno u tijeku na zgradi nakon potresa. Ne bih nikoga optuživala da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da se utvrdi što se dogodilo, jer je riječ o dva ljudska života koja su bila ugrožena', rekla je Nikolina Ristović te dodala kako apelira da se uvede obavezna ugradnja detektora za ugljikov monoksid.

Nikolina Ristović i Una trenutno su u hotelu jer se ne usude vratiti u stan u kojem su gotovo izgubile život. To nimalo ne čudi, s obzirom da je ovo samo zadnja kapljica koja je prelila čašu nakon potresa. Obitelj Ristović preseliti u kuću koju je kupila u Zagrebu.

Nikolina i VIdoje Ristović u braku su sedam godina. Nkolina Ristović tijekom pandemije posvetila se svom brendu odjeće Guilty Or Innocent.