MOJE PJESME, MOJI SNOVI

Nakon 57 godina von Trappova su djeca ponovno na okupu, a evo kako danas izgledaju

10.06.2022 u 12:33

Bionic
Reading

Mnoge generacije odrasle uz popularni mjuzikl 'Moje pjesme, moji snovi', zahvaljujući kojem je i britanska glumica Julie Andrews postigla svjetsku slavu. Upravo njoj proteklih je dana Američki filmski festival dodijelio počast za sve što je tijekom svoje karijere napravila za filmsku umjetnost, a tim povodom okupila se i ekipa filma iz 1965. godine

Omiljena britanska glumica, legendarna Julie Andrews, jučer je u Dolby Theatru u Los Angelesu dobila nagradu za životno djelo, koju joj je dodijelio Američki filmski institut. To je najveće priznanje za svakog glumca, kojim se nagrađuje njegov doprinos filmskoj umjetnosti.

A kako bi se njezina nagrada propisno obilježila, stigle su i mnoge poznate face koje su željele na taj način pokazati koliko cijene 86-godišnju glumicu. Među njima našla se i jedna petorka, zbog koje je Julie Andrews bila posebno emotivna.

Glumci iz filma 'Moje pjesme, moji snovi' Izvor: Profimedia / Autor: HUTCHINS PHOTO / KATHY HUTCHINS NEW I SUPPLIED BY LMK / IPA / IPA / PROFIMEDIA

Naime, u Dolby Theatru okupila su se von Trappova djeca, odnosno glumci koji su davne 1965. s Julie Andrew snimili popularni mjuzikl 'Moje pjesme, moji snovi'. Inače, Andrews je za svoju ulogu Marie von Trapp bila čak nominirana za Oscara za glavnu žensku ulogu.

Ukoliko se ne sjećate o čemu je u mjuziklu bilo riječ, podsjetit ćemo vas pričom. Film se temelji na istinitoj priči o Mariji Von Trapp i grupi koja je u Americi djelovala pod nazivom Trapp Family Singers. Glavna časna sestra u samostanu, majka Abbess, poslala je Mariu (Julie Andrews) u obitelj umirovljenog pomorskog časnika Georga von Trappa (Christopher Plummer) kako bi bila guvernanta njegovoj djeci nakon smrti njegove supruge, a njihve majke.

  • +5
Ekipa filma Moje pjesme, moji snovi 57 godina kasnije Izvor: Profimedia / Autor: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da je bila samo jedna u nizu guvernanti, koje su se na tom mjestu izmijenjivale, sedmero djece - Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta i Gretl - imala je težak zadatak pridobiti njihovo povjerenje, no na kraju joj je to uspjelo, a osvojila je i srce glave obitelji.

  • +7
Film 'Moje pjesme, moji snovi' Izvor: Profimedia / Autor: Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

57 godina kasnije neki su ipak nedostajali na ceremoniji. Pojavili su se Duane Chase (71), koji je glumio Kurta, Kym Karath (63) kao Gretl, Angela Cartwright (69) kao Brigitta, Debbie Turner (65) kao Marta te Nicholas Hammond (72) kao Friedrich. S njima nisu bili Charmian Carr, koja je glumila Liesl, a koja je preminula 2016. godine. Godinu nakon nje preminula je i Heather Menzies koja je glumila Louisu, dok je glava obitelji, Christopher Plummer, umro u veljači prošle godine.