PONUDA KOJU NIJE MOGLA ODBITI

Nakon 11 godina stanke Sophiju Loren ponovno imamo priliku gledati na malim ekranima, a za to je zaslužan njen sin

21.11.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon 11 godina stanke, glumačka diva Sophia Loren vraća se na filmsko platno. Dobila je jednu od glavnih uloga u filmu svojega sina, redatelja Edoarda Pontija, pišu talijanski mediji

U Netflixovu filmu 'The Life Ahead' (Život je pred nama) Loren glumi gospođu Rosu, židovku koja je preživjela holokaust, a odlučila je brinuti o napuštenom dječaku, siročiću iz Senegala.

Film je snimljen po istoimenom romanu francuskog spisatelja Romaina Garyja 'Madame Rosa' i njegova je druga adaptacija (prva je iz 1978. s francuskom glumicom Simone Signoret u glavnoj ulozi), premda njegovi tvorci tvrde da se ne radi o remakeu.

Premijera je održana u listopadu u Rimu, a film se odnedavno prikazuje i na Netflixu.

'Iskoristila sam šansu i prihvatila ulogu Rose, koja me podsjeća na majku', rekla je vitalna glumica. Sa sinom je surađivala već dvaput, zadnji put u filmu 'Between Strangers' prije 18 godina. Edoardo je sin Sophije i poznatoga talijanskog producenta Carla Pontija.

'Svojedobno sam odlučila usporiti tempo snimanja jer sam željela više vremena provoditi s obitelji i svojim sinovima. Na kraju je ispalo da ne samo da sam usporila tempo snimanja, već sam u potpunosti prestala glumiti', ispripovijedala je novinarima.

Rekla je i da je dobivala brojne ponude za uloge, no da je nijedna nije dovoljno nadahnula kao ona gospođe Rose. Dodala je da njezina suradnja s mlađim sinom kao redateljem funkcionira dobro jer su oboje perfekcionisti.

  • +6
Sophia Loren Izvor: Profimedia / Autor: Unimedia Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kritičari kažu da je ova uloga poznate talijanske glumice sasvim neglamurozna te da nije isključeno da ova Oscarovka, čiji su partneri u filmovima s obiju strana Atlantika u prošlome stoljeću bili Clark Gable, Carry Grant, Frank Sinatra, Charlton Heston i mnogi drugi, mogla ponovno naći u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije.