na udaru kritika

Na zahtjev Dwaynea Johnsona redizajnirat će se njegova voštana figura u Parizu zbog boje kože

24.10.2023 u 11:57

Bionic
Reading

Francuski muzej Grevin odmah je prionuo popravku voštane figure Dwaynea Johnsona nakon što je i sam glumac to zatražio, a obožavatelji ga prethodno obavijestili o tomu da je boja kože figure svjetlija od njegove prirodne, piše BBC

Muzej Grevin ponosno je polovinom mjeseca otkrio glumčevu figuru u prirodnoj veličini, izazvavši vrlo brzo val kritika njegovih fanova.

Najviše pritužbi odnosilo se na boju kože. Bilo je kritika i na račun odjeće na figuri. Obožavatelji su komentirali da The Rock izgleda kao lik s reklame za sredstvo za čišćenje Mr. Clean, a neke pomalo podsjeća na Vin Diesela.

Kreatora voštane figure fanovi su optužili da ga je previše 'izbijelio', osobito s obzirom na činjenicu da je Rock rođen u Kaliforniji, da mu je otac Afroamerikanac porijeklom iz Nove Škotske, a majka Samoanka.

Pošto se na Instagramu oglasio i sam glumac, komentiravši da će se 'njegov tim obratiti prijateljima u pariškome muzeju Grévin kako bi se popravili neki važni detalji na njegovoj voštanoj figuri, počevši od boje kože', muzejski je tim hitro prionuo poslu.

Ravnatelj muzeja Yves Delhommeau AFP-u je rekao da njegovo osoblje planira raditi 'cijelu noć' kako bi voštana figura bila u skladu s 'očekivanjima obožavatelja'. Za boju kože figure okrivio je 'problem s osvjetljenjem', obećavši da će ga riješiti.

Delhommeau je otkrio i da će The Rock osobno kasnije posjetiti muzej 'kako bi provjerio treba li obaviti još neke izmjene'. Muzej je voštanu figuru otkrio 16. listopada. U objavi za medije stoji kao se umjetnik Stéphane Barret morao osloniti na fotografije i video zapise da bi izradio figuru. Požalio se da je riječ o 'mukotrpnom' poslu te da je samo oči morao izrađivati triput.