odlična adaptacija

Miniserija 'Agatha Christie: Zašto ne Evans?' donosi glumce nove generacije koji briljiraju

07.10.2022 u 08:10

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi najnoviju adaptaciju kraljice krimića Agathe Christie s Lucy Boynton i Willom Poulterom u glavnim ulogama

Agatha Christie je proslavljena spisateljica kriminalističkih romana. Prošle su mnoge godine nakon njezine smrti, a publika još uvijek čita njezina djela te gleda filmske i TV adaptacije njezinih knjiga. One, pak, nikad ne gube na popularnosti, štoviše, svaka nova adaptacija dočekana je s ogromnom dozom nestrpljivosti.

Jedna takva je miniserija Agatha Christie: Zašto ne Evans? (Agatha Christie: Why Didn’t They Ask Evans?). Izašla je 2022. godine i ima ocjenu 7.1 na IMDb-u, a sastoji se od četiri epizoda koje su dostupne za gledanje na Pickbox NOW streaming servisu!

Radnja serije započinje s uvidom u život jednog od protagonista. Bobby Jones (Will Poulter) vraća se u rodni grad Marchbolt nakon služenja u kraljevskoj mornarici. Kako bi zaradio za kruh i krov nad glavom radi razne poslove. Tako postaje i vozač doktora Thomasa u golfskom klubu Marchbolt. Kada je počeo tamo raditi nije očekivao da će biti svjedok tragedije i čuti posljednje riječi umirujućeg stranca: 'Zašto ne Evans?'

Kako bi razotkrio misterij iz ovog pitanja združuje se s prijateljicom iz djetinjstva Frankie Derwent (Lucy Boynton).

Poulter i Boyton su prave mlade zvijezde filmske umjetnosti – oboje imaju pozamašan opus za pohvaliti se. Poulter je najpoznatiji po filmovima Obitelj Miller (We're the Millers), Rambow sin (Son of Rambow), Labirint: Nemogući bijeg (The Maze Runner), a glumit će i u trećem dijelu Čuvara galaksije (Guardians of the Galaxy Vol.3). Boynton je prvu ulogu imala u filmu Gospođica Potter (Miss Potter), a kasnije se pojavila u seriji Razum i osjećaji (Sense & Sensibility) te filmovima Ubojstvo u Orient Expressu (Murder on the Orient Express) i Bohemian Rhapsody.

Osim Poultera i Boyton, u seriji glume i Maeve Dermody (u ulozi Moira Nicholson), Daniel Ings (Roger Bassington-ffrench), Morwenna Banks (Amelia Cayman), Nicholas Asbury (Mr. Angel) i drugi, a ono najuzbudljvije - seriju potpisuje i legendarni Hugh Laurie.

Serija Agatha Christie: Zašto ne Evans? dostupna je na Pickbox NOW streaming servisu!