ROKER U KARANTENI

Mick Jagger se zatvorio u dvorac, odbacio gitaru i stekao nove, korisne vještine

07.05.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Slavni roker i frontmen The Rolling Stonesa malazi se u karanteni u Francuskoj, u dvorcu La Fourchette iz 16. stoljeća kojega je kupio 1982. godine za 19 milijuna kuna. U ponedjeljak je, zahvaljujući zabavnom skeču koji je tamo snimio, dozvolio da zavirimo u djelić njegovog raja

Urnebesni isječak s Jaggerom 'u služni javnosti' emitirao je Jimmy Fallon u sklopu svog Tonight Showa kojega vodi iz vlastitog doma, a započinje s govorom pripovjedača o tome kako u vrijeme međunarodne krize svaki muškarac, žena i dijete moraju preuzeti svoj dio tereta.

'Ali pogledajte ovog momka, nije ga briga za svijet', nastavlja pripovjedač dok se u kadru pojavljuje Jagger koji svira gitaru.

'Hej ti tamo! Da ti', proziva potom pripovjedač zaigranog Jaggera i nagovara ga da napravi nešto korisno, sve poslove koje je dosad odgađao, a Mick potom ostavlja gitaru i u ostatku videa obavlja razne kućne zadatke.

Frontmena Stonesa rako možemo vidjeti kako čekićem popravlja vrata, brine o vrtu ili priprema obrok.

Jedan od najzabavnijih momenata je kad roker prilično nevješto pokušava čuvati ovce na paši, ali pripovjedač napominje da 'vježba čini čuda'.

Nagovara ga čak da ostavi cigaretu i posveti se vježbanju.

Isječak završava pozivom za doniranje dobrotvornoj udruzi Save The Children.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Jaggerov dvorac smješten je nedaleko od francuskog mjestašca Poce-sur-Cisse na obalama rijeke Loire. S dvadeset hektara okolne zemlje kupio ga je s bivšom suprugom Jerry Hall, a dvorac je prvotno bio u vlasništvu ministra financija Luja XVI. Duc de Choiseuila.

Prema navodima radio postaje RFI, Mick svoje imanje i okolinu naziva 'utočištem mira u dolini kraljeva'. U njemu je proslavio 70. rođendan, ljetuje s obitelji i prijateljima, a između ostalih je tamo ugostio Davida Bowieja, Tini Turner i Paula McCartneyja.

I posljednji album Stonesa snimljen je na njegovom imanju, a Micka i ostale članove benda tijekom boravka su često bili viđani u obližnjem selu.