NAKON 10 GODINA

Menadžerica Toše Proeskog progovorila o voljenom pjevaču i posjetila njegov grob

23.11.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Prije mjesec dana obilježeno je 10 godina otkako je makedonski slavuj smrtno stradao u stravičnoj nesreći. Njegova menadžerica, Ljiljana Petrović zbog velike boli i tuge sve te godine nije posjetila ni njegov grob. No sudeći prema njezinom Facebook profilu, nedavno je to ipak učinila te je priznala da i danas ne može slušati njegovu glazbu

Tošina menadžerica narijetko na svom Facebook profilu objavljuje fotografije, uspomene iz vremena kad je s neprežaljenim pjevačem provodila puno vremena. Sada je Ljiljana Petrović objavila fotografije iz Kruševa, točnije s njegovog groba.

'Nikada više nijednu pesmu koju je otpevao nisam pustila. Ne mogu. Još uvek ne mogu da čujem njegov glas i sve to. Meni je omiljena njegova pesma 'Kad zamiriše trešnja'ali nisam je slušala deset godina', kaže Ljiljana Petrović, a donosi Puls online.

Njezin život je nakon smrti pjevača posve promijenila život. 'Bilo je potrebno mnogo hrabrosti da promijenim život iz korjena. Uvijek je teško odreći se nečega u čemu ste bili dobri i krenete u nešto novo od nule. Pogotovo kada ste u stanju u kom sam bila ja, naravno da je teško. Priroda mi je u tom trenutku bila lijek za dušu, tako da ja njoj dugujem mnogo', kaže Ljiljana. Već deset godina uzgaja lavandu i od toga živi te je stavila točku na karijeru menadžera iako su joj mnogi davali ponude da se vrati starom poslu.

Kaže kako od lavande može pristojno živjeti. 'Ovo nije skup posao, ali može se lijepo zaraditi i lijepo živjeti i od njega. Daleko je to manje nego kada sam se bavila estradom i puno zarađivala, ali ovo mi godi', ističe.

  • +2
Ljiljana Petrović Izvor: Cropix / Autor: Maja Zlatevska / CROPIX

Toše joj je, rekla je, značio mnogo više nego glazba i njezin posao. Sjećanje na njega čuva duboko u sebi, s prijateljima, obitelji i poznanicima ne priča o njemu. Osim što nema snage pustiti neku njegovu pjesmu, nikada se nije pojavila na koncertima organiziranim u njegovu čast. 

'Često me zovu bivše kolege, pjevači i prijatelji kada je njegova godišnjica i kada se održava neki koncert u Tošinu čast, ali nemam snage da odem. Još uvijek mi to teško pada, kao da se jučer dogodilo, i ne mogu to prevladati. Nedostaje mi samo on! Ne nedostaje mi ni slava, ni popularnost, ni putovanja, ni koncerti, već samo on', kaže Ljiljana Petrović.

  • +4
Toše Proeski Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX