bruje mediji

Meghan Markle otkrila šokantne obiteljske detalje u pismu kralju Charlesu

22.04.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Navodni stariji član kraljevske obitelji rasistički nastrojen senzacionalno je prokazan u pismu Meghan Markle iz 2021. upućenom kralju Charlesu III.

Samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da će Markle preskočiti Charlesovu krunidbu 6. svibnja, objavljeno je i da je prije nekoliko godina u pismu kralju otkrila šokantne detalje slučaja o kojemu je brujio cijeli svijet, kada je član kraljevske obitelji nagađao o boji kože njezina sina, izvijestio je Telegraph u petak.

Izvor je potvrdio za Page Six: "Da, bilo je dopisivanja, bilo je pisama od vojvotkinje od Sussexa kralju."

"Ali, to je bilo prije dvije godine, to nema nikakve veze s njezinom odlukom da ne prisustvuje krunidbi", naglasio je izvor.

Međutim, to pismo je sigurno jako neugodno za kraljevsku obitelj dok se Charles i kraljica Camilla pripremaju za krunidbu pred svjetskom publikom.

Kako spekuliraju mediji, pismo je bilo poslano nakon intervjua s Oprah Winfrey u ožujku 2021., a u njemu je Markle pisala o slučaju kada je član kraljevske obitelji nagađao o boji kože njezina nerođenog sina. Page Six smatra da je Markle u pismu kralju Charlesu III. otkrila i ime starijeg člana kraljevske obitelji koji je navodno dao taj komentar. U vrijeme intervjua s Winfrey, upućeni u situaciju u palači izvijestili su da to nisu bili ni kraljica Elizabeta II ni princ Phillip. Knjiga Christophera Andersena "Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan"imenovala je upravo Charlesa kao onoga koji je dovodio u pitanje Archiejevu boju kože, ali to nikada nije dokazano.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novinarima Telegrapha je rečeno da su i Charles i Markle "priznali da ta primjedba pojedinca nije bila izrečena sa zlom namjerom".

Tijekom intervjua s Oprah, Markle je navela da je vođeno "nekoliko razgovora" između neimenovanog člana kraljevske obitelji i vojvode o tome kako će njihov nerođeni sin izgledati.

Također je rekla je da je lako pretpostaviti da postoji zabrinutost oko njegove boje kože među pojedinim članovima kraljevske obitelji, ali odbila je imenovati osobu koja je umiješana, rekavši: "Mislim da bi to bilo vrlo štetno za njih."

Kad su ga upitali o tome, njezin suprug, princ Harry, odbio je dalje govoriti na temu, ali je sugerirao da je to bio samo "jedan razgovor koji se dogodio."

“Bilo je neugodno. Bio sam malo šokiran", priznao je ipak. Rečeno je i da je Charles bio iznenađen time, dok je Harryjev brat, princ William, nakon svega rekao: "Mi uopće nismo rasistička obitelj."

Godine 2021. pisci filma “Finding Freedom” naveli su da su Sussexovi razmišljali o imenovanju navodnog rasističkog člana kraljevske obitelji na TV-u, ali su smatrali da bi to bilo previše štetno.

Dok je promovirao svoju knjigu "Spare", koju je kod nas objavio VBZ pod naslovom "Rezerva", Harry je rekao da nikada nije optužio kraljevsku obitelj za rasizam, ali je rekao i da su krivi zbog "nesvjesne pristranosti". Osim toga, Telegraph je izvijestio da Markle još uvijek osjeća da zabrinutosti koje je imala dok je živjela iza zidina palače - a koje su je dovele do toga da se osjeća suicidalno.

  • +20
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia