PRVO SLUŽBENO PUTOVANJE

Meghan Markle nije mogla sakriti sreću tijekom prvog zajedničkog posjeta New Yorku s princem Harryjem: 'Divno je vratiti se'

23.09.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle u četvrtak su stigli na Manhattan, na svoje prvo zajedničko službeno putovanje otkako su napustili kraljevski život. U sklopu posjeta New Yorku, vojvode od Sussexa bacili su pogled na obzor s obnovljenog Svjetskog trgovačkog centra i odali počast na spomen obilježju 11. rujna

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji će u New Yorku boraviti tijekom vikenda Global Citizen Live eventa u Central Parku, bili su raspoloženi kad su stigli na druženje s uglednicima u Svjetskom trgovačkom centru, a među kojima je bio i gradonačelnik Bill de Blasio.

Par je na memorijalno mjesto stigao odjeven u tamniju odjeću i s crnim maskama za lice, a jutro su započeli razlgedavanjem s vidikovca smještenog na 386 metara.

Odjevena u tamno odijelo s hlačama i odgovarajuću crnu dolčevitu te kose svezane u punđu, 40-godišnja Meghan nije mogla sakriti sreću povratkom u New York, pa je okupljenima rekla: 'Divno je vratiti se'.

Maglom prekriven obzor Meghan i princ Harry su razgledali u društvu gradonačelnika New Yorka Billa de Blasia, njegovu prve dame Chirlane McCray i njihovog 23-godišnjeg sina Dantea.

Pozirajući za zajedničke fotografije, s gradom u pozadini, Meghan je obgrlila svog princa rukom oko struka.

Kako piše Page Six, gradonačelnik de Balsio je gestikulirajući svom osoblju pitao 'Ne znam smijemo li?, prije nego što su svi nervozno se smijući skinuli s lica maske pred fotografima koji su čekali na fotografiranje.

  • +19
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vojvode od Sussexa potom su obišli spomen obilježje 11. rujna. Hodajući rukom pod ruku, par je povremeno zastajao kako bi pročitao neka od imena stradalih u terorističkom napadu prije nešto više od 20 godina.

Željno iščekivani posjet New Yorku prvi je zajednički posjet vojvoda od Sussexa Velikoj Jabuci, a prema tvrdnjama njihovih prijatelja, bili su vrlo uzbuđeni što u grad dolaze tijekom romantične jeseni.

Ovo je ujedno i njihovo prvo zajedničko radno putovanje otkako su napustili kraljevski život, i prvo putovanje Meghan Markle nakon tromjesečnog porodiljnog dopusta zbog rođenja kćeri Lilibet 4. lipnja.

Kako su ranije izvori otkrili za Page Six, dvogodišnji Archie i malena Lilibet ne očekuju se na putovanju sa svojim roditeljima, nego će njihov povratak čekati u obiteljskoj luksuznoj vili u kalifornijskom Montecitu.

Par se u subotu očekuje na Global Citizen Liveu, na Velikom travnjaku Central Parka, gdje će govoriti o važnosti postizanja globalne jednakosti cijepljenja, u sklopu čega će pozvati G7 i EU da doniraju najmanje 1 milijardu doza cjepiva protiv COVID-19 za one kojima je to najpotrebnije.

Harry je posljednji put New York posjetio 2013. godine, kad je s bivšim guvernerom New Jerseyja Chrisom Christiejem obišao područje pogođeno uraganom Sandy.

Meghan Markle posljednji put je grad posjetila tijekom famoznog, pola milijuna dolara vrijednog baby showera u veljači 2019. godine, koji je održan u penthouseu hotela Mark. Stigla je tada iz Londona privatnim avionom Amal Clooney.

  • +31
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia