glazbena poslastica

Mavi Kan i Zvonimir Dusper Dus predstavljaju zajedničku pjesmu 'Ništa mi nisi dužan'

17.01.2024 u 15:52

Bionic
Reading

Pjesma 'Ništa mi nisi dužan' najnoviji je singl grupe Mavi Kan koji će se naći na albumu 'Future sound of Sevdah'. Radi se o jednom od najvećih 'incidenata' otkako bend postoji, a to je iskorak prema house glazbi

Na svojoj autorskoj kompoziciji co-leader benda Bruno Urlić, po prvi je put pustio da netko drugi produkcijski zapečati njegov uradak. Iako bi pjesma vjerojatno sasvim dobro funkcionirala i u standardnoj etno-jazz maniri, Sakin i Bruno odlučili su napraviti ozbiljniji iskorak prema radijskom eteru, a za takvo što nisu mogli izabrati boljeg suradnika od prekaljenog inovatora hrvatske glazbe i sjajnog producenta Zvonimira Duspera Dusa, stoji u priopćenju.

Dus je njihovu akustičnu svirku 'obukao' u sebi svojstven groove i produkciju pjesme usmjerio ka zapadu iako bend, a pogotovo pjevačica Sakin Modronja oduvijek pomalo streme ka istoku.

'Ništa mi nisi dužan' stilski pomalo podsjeća na uratke legendarne grupe Asian Dub Fondation, dok su na prijelazu u ovo stoljeće nastupali sa sjajnom Natachom Atlas.

Nova pjesma malo je iznenađenje za sve poklonike Mavi Kana i možda poziv mlađoj publici da obrate pažnju na ovaj bend. Ujedno, ona je poziv svima da u četvrtak 25.01.24 dođu u zagrebački klub Peti Kupe i nakon prošlogodišnjeg koncerta u Lisinskom, poslušaju kako Mavi Kan zvuči u klupskim uvjetima. Spot kao i obično nepretenciozan i funkcionira kao pratnja glazbi. Stalni suradnik benda montažer/redatelj Dubravko Slunjski proveo je pjevačicu Sakin Modronju kroz razne atmosfere uz njezinu sugestivnu izvedbu i dao pjesmi potporu potrebnu da publika vizualizira pjesmu u kojoj se pjevačica bori s duhovima prošlosti i pokušava ići dalje u životu.