29. rujna

Vodimo vas na koncert Žive u zagrebačkoj Tvornici kulture

28.09.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Tvornica kulture, Zagreb // petak, 29. rujna 2023.

ŽIVA, poznatija kao Lucija Ivšić iz benda Punčke, predstavlja album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023., a pridružit će joj se DJ-ica Ivna Ji i gosti iznenađenja.

Nakon što se u vrijeme pandemije preselila u Melbourne, Lucija je počela novi projekt ŽIVA kojim se odmiče od dosadašnjeg rada. Rasprodani koncerti u novom australskom domu sjajna su uvertira za jedini nastup u Hrvatskoj, a u Zagrebu će uživo izvesti hvaljeni istoimeni debi 'ŽIVA'.

ŽIVA - Bad Blood [Official video] Izvor: Društvene mreže

Prvijenac broji devet pjesama, od kojih je šest pisano dvojezično, a napisala ih je, snimila i producirala Lucija Ivšić dok na aranžmanima surađuje s Anjom Tkalec. Pjesme predstavljaju put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je najavljen singlovima 'Power', 'Dualism' i 'Bad Blood', koji su zavrijedili mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija, The AU Review i TripleJ, hvale hipnotičke vokale, te kompoziciju i produkciju.

Hrvatski mediji hvale prvijenac. Siniša Miklaužić ga naziva modernim, alternativnim, radiofoničnim i albumom nove generacije i kaže da je 'transžanrovski eksperimentalni biser'. Vedran Harča piše da je to 'izuzetno hrabar i beskompromisan album koji u okvirima i naše i glazbenih scena susjednih država gotovo da nema srodnika'. Dubravko Jagatić kaže da se 'elektronika i slavonska narodna glazba prožimaju u jednom posve novom, jedinstvenom i nevjerojatno dobrom spoju dosad nespojivog. Izuzetno privlačno, više nego egzotično, intrigantno i uzbudljivo.' Igor Jurilj hvali “svježinu mraka i agonije kanaliziranih u eksperimentalne zvučne obrasce”.

ŽIVA - Dualism Izvor: Društvene mreže

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija Ivšić pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe, izdaje za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a ili meksičku Aztlan Records, te gostuje na festivalima i klupskim večerima diljem Europe.

Ulaznice su 8 eura u pretprodaji, te 10 eura na dan koncerta. Dostupne su na Entrio.hr i Eventim.hr te svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za koncert Žive (Tvornica kulture, Zagreb // petak, 29. rujna 2023.), a dobitnici su Eva Badanjak i Iva Boban.