iz kalifornije

Ljiljana Nikolovska o izborima u SAD-u: 'Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, al' barem neće ići na nas s tenkovima po ulicama'

04.11.2020 u 13:44

Bionic
Reading

U SAD-u se trenutno prebrojavaju glasovi, cijela Amerika, ali i svijet, željno iščekuju rezultate, a o aktualnoj situaciji progovorila je i po mnogima i najbolja pjevačica grupe Magazin, i to u jednom od rijetkih intervjua za domaće medije. Na vrhuncu slave zbog ljubavi napustila bivšu državu i nastanila se u Kaliforniji, gdje živi i danas. Otkrila je da je aktivno uključena u izbore te da se nada da će sadašnji predsjednik napustiti Bijelu kuću

'Upravo sam ušla u kuću, radila sam od pet ujutro. Volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, ta moja ekipa je super. Ove godine je izašlo jako puno ljudi, glasača, navalili su glasati. Kod nas to traje već 10 dana, mi nemamo samo jedan dan izbore', ispričala je Ljiljana Nikolovska za Radio Dalmaciju. Nada se da Trump odlazi, premda ne vjeruje da će previše dobiti ni s Bidenom.

'Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, ali imamo neki čudan, vrlo nedemokratski izborni sistem koji datira još iz 1860-ih. Imamo nešto što se zove Electoral College, to su neke 542 osobe, nepoznati ljudi. Većinski glasači tu gube ako izabiru osobu koja se Collegu ne sviđa. Tako je Trump i prvi put pobijedio, nije pobijedio na račun većinskih glasova. Imao je 3 i pol milijuna glasova manje od Hillary Clinton.

Ove godine pet ili šest malih država će odlučiti tko će biti predsjednik s obzirom na sustav. Sve se to odrazi i na vas. Ove naše korporacije bacaju mriže i na vas! Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, al' barem neće ići na nas s tenkovima po ulicama', smatra pjevačica koja je trenutno fokusirana na rad u glazbenom studiju.

'Malo sam u vrtu, jako je toplo, još uvik mi pome rastu, loza raste, radimo u studiju, preuređujemo. Radimo na tome da budemo studio za live prijenose i koncerte. Mi smo zatvoreni od trećeg mjeseca. Los Angeles se čuva, po kućama smo, izlazi samo onaj tko mora izaći i raditi, svi se pridržavaju pravila i nose maske. Vrlo rano smo reagirali i zasad smo u dobroj situaciji. Ja imam ogroman vrt i dvorište, obala mi je pet minuta hoda od kuće. Nismo baš u zatvoru, sve nam je na otvorenome. Ovi šta su u stanovima, virujem da su već poludili', ističe Ljiljana Nikolovska.