dvanaesto izdanje

Kurt Elling, Vijay Iyer i Dan Tepfer na Zagreb Jazz Festivalu

22.10.2021 u 17:04

Bionic
Reading

Dvanaesto izdanje Zagreb Jazz Festivala održat će se od 5. do 9. studenog u KD Lisinski, a u goste stižu: Kurt Elling, Vijay Iyer i Dan Tepfer

Pijanist Vijay Iyer, bubnjar Tyshawn Sorey i kontrabasistica Linda May Han Oh, otvaraju 12. Zagreb Jazz Festival (Jazzg)! Nastupit će 5. studenoga u Maloj dvorani Lisinski u 20 sati, a publici će predstaviti novi i hvaljeni zajednički album „Uneasy“.

Vijay Iyer Trio Izvor: Društvene mreže / Autor: ECM Records

Dva dana kanije 7. studenoga u veliku dvoranu KD Vatroslava Lisinskog dolazi Grammyjem nagrađeni Kurt Elling i ZJM Big Band (Udruženje jazz muzičara Makedonije) koji će predstavii svu raskoš jazz standarda. Bit će ovo njegov 4. koncert u Hrvatskoj.

The Guardian za Kurta Ellinga kaže: "Jedan od najvećih jazz-pjevača svih vremena".

Kurt Elling, ovogodišnji je dobitnik i nagrade Grammy u kategoriji najbolji jazz vokalni album (Secrets are the best stories - Kurt Elling Featuring Danilo Pérez).

Za Grammy bio nominiran nekoliko puta, a prvi je osvojio 2010.

Kurt Elling Izvor: Društvene mreže / Autor: Kurt Elling

Kraj ovogodišnjeg izdanja festivala rezerviran je za američkog pijanista Dana Tepfera koji će se 9. studenoga predstaviti s također hvaljenim izdanjem - Goldberg Variations / Variations! Prvi puta smo ga gledali ovoga ljeta u Hrvatskoj s Triom na 3. Backstage Live Pula Festivalu.

Dan Tepfer Izvor: Društvene mreže / Autor: Dan Tepfer

Zbog pandemije koronavirusa, otežanih putovanja i organizacije koncerata, bit će ovo jedna od rijetkih prilika da u Zagrebu uživamo u koncertima vrhunskih i nagrađivanih inozemnih glazbenika.

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na: www.ulaznice.hr

Koncerti Vijay Iyer Trio i Dan Tepfer, Mala dvorana Lisinski: Na ulazu u dvoranu potrebno je predočiti digitalnu EU COVID potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog PCR ili antigenskog testa ne starijeg od 48 sati. Brzo antigensko testiranje neće biti omogućeno na ulazu prije koncerta.

Koncert Kurt Elling i ZJM Big Band, KD Vatroslava Lisinskog: Brzo antigensko testiranje omogućeno je na dan koncerta od 18 do 19:30 sati u prostorijama Lisinskog (cijena: 50 kn) ili u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Ulazak u dvoranu je moguć uz COVID potvrdu (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu.

Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa.