OPSJEDALI IH OBOŽAVATELJI

Dosta im je pizze na krovu, vlasnici kuće iz 'Breaking Bada' podignuli ogradu

14.10.2017 u 14:21

Bionic
Reading

Vjerojatno laska, a možda je i unosno, kad ti producenti nekretnini ponude ulogu, ali zabava prestaje kad serija doživi iznimnu popularnost pa ti njezini fanovi počnu opsjedati kuću

Dogodilo se to vlasnicima kuće u Albuquerque, gradu u Novom Meksiko, koja je 'odglumila' bivšu kuću Waltera Whitea, profesora kemije koji se odlučio za unosniji posao proizvodnje droge.

Niti četiri godine nakon završetka serije, piše Time, neki se obožavatelji nisu zasitili hodočašćenja u Albuquerque, kako bi se fotografirali pred kućom Waltera Whitea.

Jedna od upečatljivijih scena iz serije s kućom je ona u kojoj White baca pizzu na krov garaže, a toj su sceni često svjedočili i njezini vlasnici u stvarnom životu pa su, kako su izvijestili lokalni izvori KOB4, odlučili podići ogradu od kovanog željeza visoku gotovo dva metra.

'Ne želimo se zatvarati, ali zbog stotina posjetitelja, koliko ih bude nekim vikendima, odlučili smo da je vrijeme za promjenu', rekla je za KOB4 vlasnica kuće Joanne Quintana.

No nije samo pizza na krovu natjerala vlasnike na podizanje ograde, već i druge smiješne stvari zbog kojih ih je pratio osjećaj da ne smiju napustiti kuću.

Turisti su im tako odnosili za uspomenu dekorativno kamenje ispred kuće, a znali su tražiti i da zatvore vrata garaže ili se maknu iz kadra kako bi imali što vjerodostojniju sliku.

Opsjedanje kuće nije zaustavljeno ni nakon što je kreator serije Vince Gilligan 2015. javno zamolio obožavatelje da prestanu bacati pizzu na krov.

Zanimljivo, 2015. je oglašena prodaja još jedne kuće iz 'Breaking Bada'. Riječ je o luksuznoj kući koju je u seriji Jesse Pinkman koristio kao laboratorij za proizvodnju droge i kuću za lude provode. Razlog prodaje ove španjolske kolonijalne građevine, smještene na 350 četvnih metara zemljišta u blizini slavne Route 66, također u Albuquerqueu, nije nam poznat.

  • +7
Kuća Jessea Pinkmana u seriji 'Breaking Bad' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia