PRIJE SLAVE

Koje su holivudske zvijezde bile epizodisti u 'Seinfeldu'

07.01.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Provjerite koji su se holivudski glumci i glumice prije ostvarivanja svjetske slave pojavljivali u epizodnim ulogama genijalnog serijala 'Seinfeld'

Godinama prije uloge koja ga je proslavila, one u humorističnom serijalu 'Malcolm u sredini', i više od desetljeća prije nego što je postao kultna figura u povijesti televizijskih serijala: Walter White u serijalu 'Naputu prema dolje', Bryan Cranston pojavio se u sporednoj ulozi u 'Seinfeldu'. U nekoliko epizoda glumio je zubara Tima Whatleyja. To je bio njegov prvi korak na putu prema slavi, a danas je Cranston nezaobilazni karakterni glumac koji se pojavljuje u brojnim holivudskim blockbusterima.

Mariska Hargitay glumila je 13 godina detektivku Oliviju Benson u hit kriminalističkom serijalu 'Zakon i red: Odjel za žrtve'. Prije toga pojavila se u legendarnoj epizodi 'Seinfelda', 'The Pilot', zajedno s Jeremyjem Pivenom

Denise Richards ostvarila je zapažene uloge u 'Svemirskim marincima', 'Divljoj igri' te kao Bondova djevojka u filmu 'Svijet nije dovoljan', a u zadnje vrijeme u medijima je najzastupljenija kao bivša supruga razuzdanog Charlieja Sheena. Obožavatelji 'Seinfelda' pamte je iz epizode u kojoj su Jerry i George nastojali prodati pilot epizodu svog projekta NBC-ju. Njezin lik bio je katalizator propasti njihova pothvata: naime George je uhvaćen kako predugo zuri u sunce i sve je propalo.

Jeremy Piven već je glumio sporedne uloge u holivudskim uspješnicama ('Reci bilo što', 'Samci', 'Igrač') kad je ostvario ulogu glumca koji glumi Georgea u epizodi 'The Pilot'. Međutim njegovo pojavljivanje u 'Seinfeldu' ipak se dogodilo cijelo desetljeće prije nego što je stekao slavu ulogom holivudskog agenta Arija Golda u 'Sviti', što je ga je definitivno proslavilo.

Godina 1993. bila je vrlo uspješna za Teri Hatcher: pojavila se u ulozi Lois Lane u televizijskoj adaptaciji Supermana ('Lois & Clark: The New Adventures of Superman') i u epizodi 'Seinfelda', u kojoj nakon Jerryjevog zdvajanja nad njezinim atributima izgovora legendarnu rečenicu: 'Prave su i spektakularne su!' Ali tek nakon što je prekinula s njim. To joj je olakšalo put do slave koju je stekla glavnom ulogom u serijalu 'Kućanice'

Peter Krause, glumac poznat po svom nezaboravnom portretiranju Natea Fishera u sjajnom serijalu 'Dva metra pod zemljom', trenutačno je opet u centru pažnje kao Adam Braverman u serijalu 'Parenthood' na NBC-ju. Godinama prije tih uloga u 'Seinfeldu' je glumio antipatičnog i zastrašujućeg rasista u epizodi 'The Limo'.

Michael Chiklis glumio je Vincea Mackeyja u serijalu 'Na rubu zakona', jednog od članova 'Fantastične četvorke' u filmskoj adaptaciji Marvelova stripa te glavnu ulogu u američkom humoristično-dramskom serijalu 'The Commish'. Prije toga pojavio se u 'Seinfeldu' 1991, u epizodi 'The Stranded', kao nepodnošljiv domaćin zabave kojoj su prisustvovali Jerry, George, Kramer i Elaine.

Lauren Graham je uz Petera Krausa omiljeni lik serijala 'Parenthood', a prethodno se proslavila glumeći u serijalu 'Gilmorice'. U 'Seinfeldu' je bila Valerie u epizodi 'The Millennium', u kojoj se Kramer i Newman nadmeću u organiziranju bolje novogodišnje zabave za doček novog milenija.

Nekoliko godina prije glumačkog proboja u indie filmu 'Prekid' (Swingers) Jon Favreau glumio je klauna u epizodi 'The Fire', u kojoj George ruši ženu i djecu bježeći prema izlazu nakon što izbije požar na dječjoj zabavi. Favreau se nakon toga pojavljivao u serijalu 'Prijatelji', u brojnim sporednim ulogama u holivudskim filmovima te je na kraju stao iza kamere kao redatelj filmova 'Iron Man' i 'Iron Man 2'. Zasad planira režirati i treći dio te uspješne franšize.

Amanda Peet danas ima impresivan popis glavnih i sporednih uloga ('Ubojica mekog srca', 'Syriana', '2012'), ali to se možda ne bi dogodilo da je nisu primijetili u ulozi Jerryjeve djevojke Lanette u epizodi 'The Summer of George' iz 1997.