zvali su je divom

Katherine Heigl otvoreno progovorila o lošoj reputaciji koja ju je pratila

09.06.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Nakon uloga u popularnoj seriji 'Uvod u anatomiju' i brojnim romantičnim komedijama Katherine Heigl povukla je nekoliko krivih poteza koji su ju doveli do statusa jedne od najomraženijih glumica Hollywooda. Danas bi ju zbog tih poteza slavili, no tada nije bilo tako

Glumica koja je pravi dokaz kako te jedan krivi potez može s vrha spustiti na dno sve se više trudi da se njezin glas čuje. Katherine Heigl odlučila je ispričati kako ju je status jedne od najomraženijih i najproblematičnijih glumica u Hollywoodu natjerao da preispita svaki segment svoje osobnosti, ali i shvati da su četrdesete razdoblje u kojem će spoznati svoju snagu.

Heigl je šest sezona glumila liječnicu Izzie Stevens u seriji 'Uvod u anatomiju', no producentica Shoda Rhimes izjabila je da njihova suradnja nije bila lagana. Javno ju je prozvala zbog lošeg ponašanja na setu, a ubrzo su je prozvali i divom.

'Preuveličavaju se likovi i to mi je ponekad teško. Glumim takvu kučku. Zašto je takva ubojica zabave? Zašto tako prikazuju žene? Devedeset osam posto vremena bilo je to nevjerojatno iskustvo, ali teško mi je voljeti takav film', komentirala je Heigl ženske likove u romantičnim komedijama i tim komentarom sama sebi 'iskopala rupu'.

Upiti o daljnjim projektima nisu stizali, a javne osude postavile su glumicu na stup srama.

Potrebno je bilo desetak godina da se glumica vrati u Hollywood, no sada više nema razloga šutjeti o onome što je htjela reći.

'Nije bilo dijela mene koji je zamišljao lošu reakciju. Osjećala sam se stvarno opravdanim u svojim razmišljanjima. Provela sam veći dio svog života - mislim da većina žena to radi - u ugađanju ljudima. Nije mi to bila namjera, ali imala sam neke stvari za reći i nisam mislila da ću naići na tako jaku reakciju', komentirala je Heigl svoje postupke prozivanja stereotipnih prikazivanja ženskih likova u romantičnim filmovima.

Zajedno s kolegicom Ellen Pompeo u intervjuu za Variety zaključila je da svijet prije desetak godina još uvijek nije bio spreman za rušenje stereotipa. Danas u nekim područjima ipak postoji veća sloboda govora nego tada. U duhovitom tonu zaključile su da bi takva izjava danas bila podržana ovacijama te da bi Heigl danas bila zvijezda na Twitteru.

'Mislim da sam za sebe samo osjetila da s 40 godina dolazi sloboda. Više ne moram biti mlada, slatka, naivna žena koja voli ljude. Prerasla sam to', zaključila je Heigl koja je spremna za ozbiljnije uloge.

  • +4
Katherine Heigl Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia