jesenski koncertni susret

Jura Stublić & Film u Tvornici: Proslava četiri desetljeća albuma 'Sva čuda svijeta'

21.09.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Tradicionalan jesenski koncertni susret Jure Stublića sa zagrebačkom publikom ovom prilikom će biti uveličan za proslavu godišnjice njihovog kultnog izdanja. Svirkom u Tvornici kulture 7. listopada obilježit će se 40. rođendan albuma 'Sva čuda svijeta', objavljenog 23. kolovoza davne 1983. godine, a publika će imati priliku čuti i dosad neobjavljenu pjesmu 'Dajmo miru šansu'!

Nominalno četvrto izdanje grupe Film, 'Sva čuda svijeta', stigla su godinu dana nakon 'Zone sumraka' i predstavljaju jedan od apsolutnih kreativnih vrhunaca Jure Stublića i njegovog benda. Ukupno 9 pjesama među kojima su se kao klasici izdvojili 'Boje su u nama', 'Ti zračiš zrake kroz zrak' i 'Mi nismo sami' snimljeni su u švedskom studiju 'Torsby' u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su, osim Jure bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth).

Jura Stublić & Film – 'Boje su u nama' (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Zanimljivo je i da je Stublić u pjesmi 'Kad budu gorjeli gradovi' upozoravao i na zastrašujući način 'predvidio' buduće ratne sukobe, a sam album završava naslovnom pjesmom koja predskazuje distopijski svijet nakon svijetskog nuklearnog rata.

Film - Mi Nismo Sami Izvor: Društvene mreže

Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa 'Sva čuda svijeta' i potpuni 'best of' set Jure i Filma u kojem će se naći sve najveće pjesme poput 'Sjećam se prvog poljupca', 'Srce na cesti', 'Pjevajmo do zore', 'Neprilagođen', 'Zamisli život u ritmu muzike za ples', 'Signali u noći' i mnoge druge.

Jura Stublić, koji drži rekord po broju održanih koncerata u Tvornici kulture, sa svojom grupom Film sigurno će rasprodati i svirku 7. listopada jer je u prodaji ostalo još svega nekoliko stotina ulaznica. Kupiti se mogu po cijeni od 15 eura na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.