NE ŽALI ZA NIČIM

Julia Roberts otkriva zašto je godinama odbijala filmske projekte: 'Odgajala sam troje djece, stvarala dom, teško je sve uskladiti, a vrijeme proleti'

19.04.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Zvuči nevjerojatno, ali Julia Roberts svoju je posljednju romantičnu komediju, žanr koji ju je inače proslavio i vinuo u svijet slave, snimila prije dugih 20 godina. Što je sve dovelo do toga da uzme predah od filmskog seta i crvenih tepiha 'zgodna žena' otkrila je u novom intervjuu

Pamtimo je po najpoznatijim holivudskim romantičnim komedijama poput ‘Moj najbolji prijatelj se ženi’, ‘Zgodna žena’, ‘Notting Hill’ i ‘Odbjegla nevjesta’. Projekti su to koji su Juliji Roberts osigurali blistavu karijeru u Hollywoodu i zbog kojih je brzo postala najtraženija ženska glumica.

Međutim, jedno se vrijeme poznata Amerikanka povukla i u potpunosti posvetila obitelji. Sada, kada promovira svoja dva nova projekta, Julia Roberts iskreno govori zašto se posvetila obitelji, odgoju djece i podredila suprugu koji je nastavio ganjati svoju karijeru.

‘Ma zar je stvarno prošlo 20 godina? Pa gledajte, da sam smatrala da je nešto vrijedno snimanja, već bih to učinila. Osim toga, imam troje djece koje odgajam, stvarala sam dom. To podiže ljestvicu kriterija za odabir snimanja filma još više. Osim što se pitate je li materijal koji vam pošalju dovoljno dobar, tu je i usklađivanje rasporeda sa suprugovim poslom, rasporedom djece u školi, praznici, ljetni odmor. Vrijeme proleti’, rekla je 54-godišnja glumica za New York Times.

  • +2
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, Julia se prije 20 godina udala za snimatelja Daniela Modera s kojim dijeli troje djece, 17-godišnje blizance Phinnaeus i Hazel i 14-godišnjeg sina Henryja.

‘Ljudi ponekad pogrešno protumače koliko je vremena prošlo da nisam radila romantičnu komediju i misle da je to zato jer je ne želim raditi. Da sam pročitala nešto za što sam mislila da je razina pisanja 'Notting Hilla' ili razina lude zabave kao ‘Moj najbolji prijatelj se ženi’, učinila bih to', objasnila je.

No izgleda da je sada itekako spremna ponovno se vratiti svojoj velikoj ljubavi. Prihvatila je ulogu u novoj romantičnoj komediji ‘Karta za raj’ u kojoj glumi s Georgeom Clooneyjem. Njih dvoje glume glume rastavljene supružnike koji odlaze zajedno na Bali spriječiti svoju kćer da učini istu grešku koju su i oni počinili prije 25 godina, a film izlazi u listopadu ove godine.

  • +7
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: KRISTIN CALLAHAN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Osim toga Roberts je snimila seriju ‘Gaslit’, u kojoj tumači Marthu Mitchell, suprugu američkog predsjednika Richarda Nixona tijekom afere Watergate. Premijera serije očekuje se krajem travnja.

Julia Roberts danas ne krije ponos što je izgradila divan dom, odgojila troje djece i što ima čvrst brak. Sada kada blizanci kreću na fakultet, lijepa glumica može se ponovno posvetiti karijeri.

‘U narednom periodu planiram djeci pokazati da sam i dalje kreativna, pokazati im koliko mi znači karijera. Neko ću vrijeme biti usredotočena na posao, a obitelj će biti na drugom mjestu i s tim sam se teško pomirila’, zaključila je glumačka zvijezda.