neutješna glumica

Jovana Balašević prisjetila se oca i otkrila kako ga najradije pamti

04.10.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Kantautor i pjesnik Đorđe Balašević, kojeg su obožavale generacije iz bivše države, iznenada nas je napustio u 68. godini u novosadskoj bolnici, u kojoj su se liječnici satima borili za njegov život. Iza sebe je ostavio neutješnu obitelj, a jedna od članica - Jovana Balašević, starija mezimica panonskog mornara otvorila je dušu i pričala o ocu, obitelji, sestri

'Prisjećajući se svih uspomena, intenzivno proteklih sedam mjeseci, i dalje ne mogu nadrasti svoje čiste, djetinje osjećaje o kojima sam u jednom intervjuu, kao devetogodišnja djevojčica, na pitanje novinara kako doživljavam svog tatu, odgovorila: 'Najviše volim tatu kao tatu, jer kad bismo izašli iz kuće osjećala bih da ga dijelim sa svim onim ljudima, prolaznicima koji bi mu prilazili!'', ispričala je Jovana Balašević za Noizz.rs.

Nedjelju, otkrila je, obično provodi u obiteljskoj kući u ulici Jovana Cvijića, sa svojim kćerima 8-godišnjom Simonom i 5-godišnjom Petrom i suprugom Aleksandrom.

'Odlazimo kod baka Olje na Planetu Dvorište 2, gdje poslije ručka, u bašti zavrtimo svi odreda 'hula-hop', i baka Olja, tetka Jelena, Nikolina, smijući se dok Simoni ispunjavamo želje, a koja je na svoju baku, ne samo likom nego i kolovođa po nestašlucima u namjeri da i muški dio obitelji zavrti 'hula-hop'!', ispričala je starija kćer jednog od najplodnijih kantautora ovih prostora u povijesti.

  • +3
Jovana Balašević Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

Pričala je i o odnosu sa sestrom Jelenom Balašević.

'Moja Jelena, samo za prijatelje - Beba! Ona je velika podrška i čuvar svega vrednog i kreativnog u našoj obitelji i kao takva me zaista razveseli kad najavi neki svoj projekt, pa čak i kad me kritizira zbog moje preterane sumnjičavosti u poslu. Zato ne bih ni mogla drugačije zamisliti svoj rad a da nisam dala najbolje od sebe, potajno se nadajući da sam je zadivila', priznala je.

Podsjetimo, Jovana je (uz sestru bebu i brata Aleksu) često bila inspiracija za pjesme svog oca Đorđa Balaševića. Jovana, koju Balaševići zovu Lola, inspirirala ga je za pjesmu Olelole, ali i za neke od stihova u pjesmi Miholjsko leto. Nju je napisao promatrajući svoju kćer Jovanu s terase jednog kafića u Novom Sadu na prvom spoju s mladićem. Jovana Balašević danas je udana za crnogorskog političara Aleksandra Jovanovića.

Jovana je uspješna glumica, već sedamnaest godina na malim ekranima, a od 2000. godine je dio Srpskog narodnog pozorišta. Nedavno je igrala u seriji 'Vrijeme zla' te u komediji 'Radio Mileva' Elmira Jukića.

IMPRESIVNA KARIJERA

Odlazak Panonskog mornara: Ovo su samo neke od pjesama po kojima ćemo pamtiti Đorđa Balaševića

Pogledaj galeriju