ISPLATILO SE

Joško Gvardiol još je kao 17-godišnjak imao jasno zadan cilj kojeg je tri godine kasnije već i ostvario

04.12.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Tijekom utakmica na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, svoje je lice, zbog slomljenog nosa skrivao posebno napravljenom maskom, no ni to nije umanjilo zaluđenost djevojaka iz cijele regije za našim Joškom Gvardiolom

Danas mu je 20 godina i gotovo je sve svoje snove ostvario. Joško Gvardiol trenutno je jedan od najtraženijih hrvatskih nogometaša kojem će ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru zasigurno donijeti nove milijunske ugovore, što s nekim nogometnim klubom, što sa sponzorima.

Trenutno na poziciji braniča igra za RB Leipzig, a istu poziciju ima i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nakon utakmice protiv Belgije, kada su osigurali prolazak dalje, upravo je Gvardiol postao junak susreta.

No, da ništa ne dolazi preko noći, dobro je poznato i njemu. Posljednjih je godina itekako naporno radio kako bi došao ovdje gdje je sada. A kako je izgledao njegov put govore i najnovije fotografije koje je Cropix pronašao u svojoj arhivi, a koje su nastale kada je Joško Gvardiol imao 17 godina.

Prije te tri godine fotograf Boris Kovačev posjetio ga je u obiteljskom domu na Srednjacima i napravio fotografije koje danas imaju puno više smisla nego tada.

Ono što zapinje za oko mentalna je mapa koju je Gvardiol ima zalijepljenu na zidu svoje spavaće sobe. Na njoj piše plan A, dok je ispod toga napisano nema plana B. Ono što se najviše ističe crvenim je markerom i velikim slovima zaokruženo, riječ - uspjeh.

  • +9
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Iznad toga stoji obitelj i prijatelji, koji su za njega broj 1 i koji mu daju ljubav, podršku i motivaciju. Društvene mreže smije koristiti maksimalno 20 minuta, nakon toga dolaze dosljednost ili ustrajnost.

Cilj može biti kratkoročni ili dugoročni, a pažnja je usmjerena na proces kako doći do cilja, kao i disciplinu, koja se podrazumijeva 24 sata u danu. Pod disciplinu spadaju odmor, odnosno oporavak, potom prehrana i naravno trening. Važan je i fokus, odnosno mora se usredotočiti na cilj, kao i htijenje.

U donjem desnom dijelu papira napisao je i cilj - top klub.

u zagrljaju najdražih

Obitelji Kovačić i Modrić osvojile su tribine: Lijepa Izabel nije skrivala ponos, a Modrića su dočekali svi - supruga, djeca i roditelji

Pogledaj galeriju