SASVIM ISKREN

Johnny Depp na sudu progovorio o 'Piratima s Kariba' i brojne iznenadio priznanjem

20.04.2022 u 19:03

Bionic
Reading

U sudskoj parnici s bivšom suprugom Amber Heard, slavni Johnny Depp brojne je iznenadio priznanjem na račun filmske franšize 'Pirati s Kariba'

Holivudska zvijezda tužila je svoju bivšu suprugu za klevetu, zbog navedenog potražujući novčanu odštetu od 50 milijuna dolara, a prilikom davanja iskaza prisutnima u sudnici otkrio je kako nikada nije pogledao ‘Pirate s Kariba’, referirajući se na prvi nastavak koji je zaradio vrtoglavih 654 milijuna dolara.

Depp je na sudu izjavio kako ‘vjeruje da je film prošao prilično dobro’, a u prvom kao i u brojnim nastavcima ove filmske franšize utjelovio je šašavog gusara Jacka Sparrowa.

Upitan kako mu se život promijenio od 2003. godine kada je prvi nastavak ‘Pirata s Kariba’ ugledao svjetlo dana, Depp je izjavio sljedeće: ‘Likovi iz crtića mogu se izvući sa stvarima koje mi ne možemo. Kapetan Jack Sparrow mogao je učiniti stvari koje ja nikada ne bih mogao. Mogao je reći stvari koje ja nikada ne bih mogao. Za mene je predstavljao način da rastegnem parametre njegovog lika i riskiram u tome’.

Depp je zatim svoju ulogu usporedio s onom animiranog lika Zekoslava Mrkve rekavši kako vjeruje da je kapetan Jack Sparrow lik kojeg jednako prihvaćaju različite generacije.

Kako je Disney zamislio njegov lik u filmskoj franšizi kosilo se s njegovim viđenjem. ‘Kada poznajete lik bolje od pisaca, tada morate biti vjerni liku i dodati svoje riječi’, izjavio je.

Nakon što je njegov kratki brak s glumicom Amber Heard završio s optužbama za obiteljsko nasilje, Deppu je filmska industrija ‘pritvorila vrata’. Glumac je na zahtjev produkcijske kuće napustio franšizu 'Čudesne zvijeri' , a prema odluci Disneyja nećemo ga gledati u novim nastavcima ‘Pirata s Kariba’.

  • +6
Johnny Depp, Amber Heard Izvor: EPA / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / POOL

Glumac je svjedočio na suđenju u kojem bivšu suprugu tuži za klevetu zbog članka iz 2018. godine, a koji je napisala za Washington Post i u kojem ga je optužila za obiteljsko zlostavljanje. Heard pak tuži Deppa i traži 100 milijuna dolara, navodeći da ju je omalovažio kad ju je optužio da laže.

Sudu je također ispričao kako je počeo konzumirati tablete kada mu je bilo samo 11 godina, a do svoje petnaeste već je bio isprobao 'sve droge za koje je znao'. Počeo je s tabletama koje je njegova majka pila za živce i od tada je samo 'napredovao'.

Nakon što je patio od išijasa zbog bacanja stolca kroz prozor u četvrtom nastavku filma 'Pirati s Kariba', priznao je da se navukao na lijek protiv bolova Roxycontin, koji je nazvao 'Roxies'.