ŠTETA ŠTO NISU SKUPA

Jesu li ovo najbolji filmski i TV parovi?

17.06.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Neki filmski i televizijski parovi toliko dobro kliknu pred kamerama da je prava šteta što tu kemiju ne prenesu u stvarni život. U nastavku su samo neki od njih

Ross i Rachel – 'Prijatelji'

Na Doma TV upravo igra 432. repriza 'Prijatelja', no unatoč činjenici da znamo već gotovo svaku repliku, gestu i mimiku, i dalje ne možemo zažmiriti na silnu kemiju između Rossa i Rachel. Njihova ljubavna igra s brojnim usponima i padovima traje od početka do kraja serije, no ne i nakon nje. Šteta, jer sasvim smo sigurni da bi s Davidom Schwimmerom Jennifer 'u ljubavi nesretna' Aniston bila puno ranije sretna.


Mulder i Scully – 'Dosjei X'

Jedan od najjačih televizijskih parova svakako su legendarni Mulder i Scully. Koliko je među njima snažna kemija u 'Dosjeima X' pokazuje činjenica da su mediji i dugo godina nakon završetka snimanja povezivali Davida Duchovnyja i Gillian Anderson u ljubavnu vezu. Posljednji put u kolovozu prošle godine kao najavu snimanja trećeg filmskog nastavka 'Dosjea X'.



Luke i Lorelei - 'Gilmoreice'

Slatke Gilmoreice godinama su nas uveseljavale svojim ljubavnim i životnim problemima, dok su nas Lorelei i kršna dobrica Luke lagano kuhali na vatri svojim igricama, prepucavanjima, bježanjima, hvatanjima i seksualnom napetošću. Pretočeno u život van kamera, voljeli bismo da nam u susjedstvu žive Lauren Graham i Scott Patterson i da iz prikrajka uživamo u njihovoj stvarnoj i opako napetoj ljubavnoj priči.


Daphne i Niles – 'Frasier'

Vječno brundalo, nesretnik i pehist Niles Crane od prvog je dana ludo zaljubljen u slatkicu Daphne (Jane Leeves) i doslovno se raspada na proste faktore u njenom društvu. Čini to na gledateljima beskrajno duhovit i samo malkice 'tužnovit' način. Nakon dugih, za njega i više nego predugih, sedam sezona i dva dana, Niles konačno priznaje Daphne da je ludo zaljubljen u nju, a ona kaže veliko 'da'. Želimo vjerovati da je to veliko 'da' prešlo i u stvarni život. Niles, odnosno David Hyde Pierce, ga je i više nego zaslužio.


Matthew i Mary – 'Downton Abbey'

Nakon dvije sezone hvatanja i bježanja, Lady Mary i kicoški odvjetnik Matthew konačno su završili zajedno. No taman kad su se spojili, nad njih su se nadvili teški televizijski oblaci i – ubili Matthewa. Kad već televizijski bogovi nisu dozvolili M&M-u da uživaju u svojoj televizijskoj stvarnosti, mislimo da bi bilo fer kad bi im Dan Stevens i Michelle Dockery pružili zajednički život u stvarnom svijetu.


Betty i Don Draper – 'Momci s Madisona'

Iako su u seriji prešli put od ljubavi do rata, Betty i Don su svakako najzgodniji (bračni) par malih ekrana. I dok ju je u seriji bezočno varao, želimo vjerovati da ljepotani od formata, January Jones i Jon Hamm, u stvarnom životu ne bi ponavljali greške iz svog imaginarnog života. Sasvim sigurno znamo da bi bili najzgodniji par u kvartu, gradu i šire.


Pacey i Joey – 'Dawson's Creek'

Iako se isprva činilo kako će naslovni Dawson i susjeda Joey stvoriti kemiju oko koje će rasti serija, čini se da im to ipak nije pošlo za rukom. Više kemije oplelo se oko Joey i Paceya, a dio razloga mogao bi ležati nježnim osjećajima koje su Katie Holmes i Joshua Jackson navodno dijelili nakon što bi kamere ugasle. Da su te osjećaje zadržali, Katie bi zaobišla bračnu farsu s Tomom Cruiseom i svima, pardon, njima bi život bio malo ljepši.



Ana Šafranek i Fulir – 'Tko pjeva zlo ne misli'

Nakon špancirancija po holivudskim svjetovima, vraćamo se doma, i to slavnim Šafranekima i prijateljima. Budući da u najvećem od velikih domaćih filmova Fulir (Relja Bašić) nije uspio zavesti Anu Šafranek (Mirjana Bohanec), voljeli bismo im ponuditi novu priliku u stvarnom životu. Razlog leži u znatiželji. Naime, silno nas zanima bi li raspjevana romantičarka pretvorila starog foliranta našiljena brka u zaljubljenog papučara ili bi ostao neukroćen, a ona bi se brže-bolje vratila starom dobrom Franceku (Franjo Majetić).



Tatjana i Don Stipan – 'Što je muškarac bez brkova'

Ljubav između friške udovice Tatjane (Zrinka Cvitešić) i svećenika don Stipana beskrajno je romantična i strasna, fatalistička i fatalna. Toliko beskrajno da smo sigurni kako svako selo u Dalmatinskoj zagori ima svoju Tatjanu i don Stipana, a ako ih nema, trebalo bi ih pod hitno izmisliti. I dok sela rade na fatalnim ljubavnicima, mi pomalo žalimo što Zrinka Cvitešić i Leon Lučev nisu filmsku kemiju pretočili u stvarnosnu.



Sonja i Ante – 'Sonja i bik'

Dok se u naslovu krije jedan par, mi se okrećemo onom drugom. Prošlogodišnja hit romantična komedija priuštila nam je šaku filmske kemije, ovaj put između urbane Judite Franković i ruralnog Gorana Bogdana. Spoj grada i sela oduvijek je stvarao silne napetosti, a tako je i sa sudarom dvaju oprečnih svjetova, Sonjinog i Antinog. U filmu su se hvatali i uhvatili, a sad je red da nastave istim putem u smijehu, strasti i… stvarnosti.