TKO JE NA KRAJU ŽRTVA

Jesu li optužbe koje je Amber Heard iznijela protiv Johnnyja Deppa zapravo bile lažne?

11.03.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana otkriveno je kako najpoznatiji holivudski 'pirat s Kariba' potražuje 50 milijuna dolara odštete zbog novinskog članka kojeg je napisala njegova bivša supruga i u kojem se opisala kao žrtvu obiteljskog nasilja, a što je u konačnici njega koštalo uloge u novim nastavcima 'Pirata s Kariba' koje mu je donosilo nevjerojatne prihode. Sada je sve dobilo novi zaplet, a Johnny Depp tvrdi da je njegova bivša supruga cijelu priču izmislila samo kako bi postala slavna

Johnny Depp, koji je u filmu 'Pirati s Kariba' odigrao ulogu kapetana Jacka Sparrowa, u tužbi, koja se proteže kroz 40 stranica, a koju je predao sudu u Virginiji, naveo je niz optužbi na račun Amber Heard. Kroz tu tužbu ne samo da želi 'očistiti' svoje ime od ružnih optužbi da je fizički nasrnuo na suprugu, već i da ga se prestane opisivati kao nevjernog predatora zbog kojeg je njihov brak ispao na kraju takvim kakav je - nesretan.

Prikupivši nove dokaze od ljudi koji su upoznati sa cijelom situacijom, u tužbi se tvrdi da je Amber Heard, zvijezda filma 'Aquaman' izmislila cijelu priču o Deppovom zlostavljanju, a sve u cilju da joj krene karijere i da stekne neviđenu slavu. Ne samo da su njene optužbe dobro razrađena prijevara, tvrdi se da je sve pomno razrađeno kako bi se objavilo paralelno s izlaskom filma u kojem je dobila prvu glavnu ulogu.

  • +10
Johnny Depp Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

55-godišnji Johnny Depp uz sve tvrdi da ga je ona cijelo to vrijeme varala s milijarderom Elonom Muskom, koji je često boravio u njihovom obiteljskom domu kada bi on sam bio na snimanju filmova, dodavši da je 32-godišnja Amber Heard ta koja je bila nasilna u njihovoj vezi uz tvrdnju da je morao operacijom ponovno prišiti prst nakon što ga je napala bocom votke.

Iako ga nije imenovala u tekstu, kojeg je u prosincu objavio Washington Post, samo čitajući da se itekako zaključiti da je to njezin obračun s Deppom. Pod nazivom 'Progovorila sam protiv seksualnog zlostavljanja i zbog toga osjetila gnjev javnosti', Amber Heard je napisala:

'Prije dvije godine postala sam javna osoba koja je progovorila o obiteljskom nasilju.' Time je zapravo dala naslutiti da se referira na optužbe koje je podnijela protiv Deppa 2016. godine nakon ružnog prekida. Odvjetnik Johnnyja Deppa, Adam Waldman, tvrdi da je cijelim člankom zapravo iskorišten #MeToo pokret u pogrešnom smislu te da se Amber Heard prikazala kao žrtva, iako je zapravo ona bila zlostavljač.

U Deppovoj tužbi nalaze se i iskazi zaposlenika iz zgrade Eastern Columbia u Los Angelesu, u kojoj su Johnny Depp i Amber Heard imali penthouse, a koji negiraju da je glumačka zvijezda ta koja je zlostavljala. Njegov odvjetnik nada se kako će video snimke, fotografije i dokaze svjedoka napokon skinuti ljagu s imena Johnnyja Deppa.

  • +14
Elon Musk i Amber Heard Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na dan kada je navodno imao 'fizički okršaj' sa svojom suprugom, Amber Heard namamila ga je navodno u njihov penthouse da pokupi još neke svoj stvari, a nakon što je Depp zatražio razvod. Zajedno s glumicom u stanu je bila njezina prijateljica, dok je s drugom u to vrijeme razgovarala na mobitel.

Verzija Amber Heard navodi kako je Depp zgrabio njezin mobitel i bacio joj ga u lice, poput bejzbolske loptice, a nakon toga je uništio stan. Njezine dvije prijateljice stale su u njenu obranu i podržale njezinu priču. U Deppovoj tužbi stoji da policija, koja je pozvana kasnije te noći, na kraju zapravo nije pronašla nikakve dokaze da je ona ozlijeđena, niti da je stan demoliran, no Heard se šest dana kasnije pojavila na sudu sa vidljivim tragovima ozljeda po licu, zbog čega je sudac naredio Deppu da joj se ne smije približavati.

Odmah nakon suđenja napustio je Los Angeles zbog snimanja, a jedan zaposlenik zgrade u kojoj su živjeli tvrdi, baš kao i policija, da na licu Amber Heard, u danima između navodnog okršaja i njezinog pojavljivanja na sudu, na njezinom licu nije vidio nikakve ozljede. Kućepazitelj Cornelius Harrell radio je na recepciji dan nakon što se sukob navodno odigrao, što su zabilježile i kamere kada ju je odveo u prostoriju da pokupi paket koji je stigao na njezino ime.

Pod zakletvom je svjedočio kako na licu Amber Heard nije bilo nikakvih masnica, porezotina, ogrebotina ili natečenosti, dapače, ostao je zadivljen njezinom prirodnom ljepotom i svježinom kojom je zračila.

I Alejandro Romero, zadužen za sigurnost stanara, tvrdi da ga je Amber Heard nakon napada zamolila da je otprati da njezinog penthouse jer je strahovala da je netko provalio u njega. Pristao je, a tada je imao priliku vidjeti je izbliza, te ni on nije primjetio nikakve znakove ozljeda.

  • +10
Amber Heard Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Gledali smo vijesti i vidjeli fotografije, a onda je dan kasnije ona stigla bez ikakvih ozljeda na licu', rekao je Romero u svom svjedočenju. Sumnjičava oko svega bila je i recepcionerka Trinity Esparza koja je Amber Heard vidjela tjedan dana nakon svega, kada je stigla bez trunke šminke na licu, a na kojem nije bilo nikakvih masnica ili ogrebotina.

Kada je shvatila da je Deppu zabranjen pristup, pogledala je ponovno snimke nadzornih kamera kako bi se uvjerila da na njezinu licu doista nije bilo ozljeda, a onda je naletjela na snimku Amber Heard u lobiju zajedno sa sestrom Whitney i prijateljicom, tri večeri nakon svega. Recepcionarka je pod zakletvom potvrdila kako je vidjela Whitney kako glumi da udara svoju sestru u lice, na što su se onda sve tri počele smijati.

Sve te priče potvrdio je i njihov prvi susjed Isaac Baruch koji je ustvrdio da mu je Amber pokazivala ozljede, no one se nisu uopće vidjele. Budući da mu se nije svidjelo da je lažno optužila svog supruga, on se suočio s njom, na što mu je glumica rekla kako to nije niti bila njezina ideja, već njezinih odvjetnika.

Zbog svega toga dogodilo se ono čemu se nitko nije nadao - Johnny Depp postao je zlostavljač i zbog svega mu je karijere otišla nizbrdo. Više nitko nije htio angažirati zlostavljača za filmske hitove, a s druge strane Amber Heard postigla je neviđeni uspjeh. Postala je ambasadorica za ženska prava American Civil Liberties Union, glasnogovornica L'Oreal Parisa na globalnoj razini, a krenule su i uloge života. Ako je ona doista sve to napravila samo zbog slave, i to joj se na kraju dokaže, više ništa joj neće pomoći da izbjegne osudu javnosti.