ZASTRAŠUJUĆE ISKUSTVO

Jeremy Clarkson se tijekom Božića borio s koronavirusom i strahovao da će umrijeti u samoći

03.01.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Slavni voditelj Jeremy Clarkson, koji se proslavio vodeći automobilističku emisiju 'Top Gear', četiri dana prije Božića počeo se osjećati loše pa se nakon guglanja simptoma odlučio testirati

Test na koronavirus pokazao se pozitivnim, a Clarkson je svoju zdravstvenu situaciju i strahove opisao u The Sunday Timesu.

'Liječnik je bio vrlo jasan. Rekao je da ću na udaru bolesti biti između 5 i 14 dana, a onda bi mi se stanje trebalo popraviti ili bih morao ići u bolnicu', prisjeća se Clarkson pa otkriva čega se najviše bojao.

'Tamo bih, obzirom da imam 60 godina i debeo sam, da sam popušio pola milijuna cigareta i imao dvostruku upalu pluća, vjerojatno umro. Sam, u usamljeničkom plastičnom šatoru', opisuje svoje strahove poznati voditelj.

Voditelj je i ranije posumnjao da se zarazio koronavirusom pa je na Instagramu objavio fotografiju testa na COVID antigen. Rezultat je bio negativan, što je Clarkson proslavio natpisom: 'Let's rock'.

Opisujući potanko što se dogodilo Clarkson kaže da se probudio obliven znojem i trpio naporan suhi kašalj pa je otišao u samoizolaciju. Nakon borbe s pitanjima prijatelja tko mu je mogao prenijeti virus, kaže Clarkson, zavukao se u krevet s novom knjigom Dona Winslowa i vrećom kelja i čekao Smrt.

Voditelj emisije 'Grand Tour' objašnjava da se izolirao u maloj vikendici sa svojom partnericom Lisom Hogan (46) i njezinom djecom. Bilo mu je kaže prilično nejasno s kim smije biti u kontaktu.

'Neću vam lagati, bilo je prilično zastrašujuće. Uz svaku bolest koju sam imao uvijek je postojao onaj osjećaj da će s lijekom i s vremenom pomoć stići. Kad imate Covid-19 morate ležati sami, znajući da lijek ne stiže i da vam je vrijeme najgori neprijatelj', opisuje svoju agoniju Clarkson.

Njegova djeca Emily, Katya i Finlo iz braka s drugom suprugom Frances Cain posjetila su ga na Božić. U vrtu su udaljeni jedni od drugih nazdravili šampanjcem, a druženje na kojem je Clarkson cijeli bio u zaštitnom odijelu trajalo je 40 minuta (prema britanskim pravilima Tier 2).

'Koliko je to zapravo sigurno, nitko ne zna', podjseća Clarkson u članku i dodaje kako ljudi tvrde da znamo puno o Covid-19, a da zapravo ne znamo. Voditelj priznaje da ni on sam nema apsolutno nikakvog pojma je li mu sada bolje.