KAKVA IDILA

Iznimno su bliski: Pozivnicu za krunidbu dobio i bivši suprug kraljice Camille

25.04.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Da se nakon razvoda, u kojem ste nevjerni, s bivšim partnerom može ostati u odličnim, prijateljskim odnosima, dokazali su supruga kralja Charlesa III, Camilla i njezin bivši suprug Andrew Parker Bowles

Prvi suprug kraljice supruge Camille, Andrew Parker Bowles jedan je od 2000 uzvanika na krunidbi svog nekadašnjeg suparnika, kralja Charlesa III. Unatoč tome što ga je supruga varala sa članom britanske kraljevske obitelji, Andrew je s njom ostao u idiličnim odnosima, baš kao i s ostatkom kraljevske obitelji, zbog čega se Britanci niti ne čude da je dobio pozivnicu.

Camilla i Andrew bili su u braku pune 22 godine, sve do 1995., a sada će on biti svjedokom trenutka kada će njegova bivša supruga i službeno biti okrunjena, zajedno sa svojom životnom ljubavi, kraljem Charlesom III. Ovaj trenutak za Parkera Bowlesa bit će poseban i zbog toga što će njegovi unuci, 13-godišnji Freddy Parker Bowles i Gus i Louis Lopes biti počasni paževi na samoj ceremoniji.

'On puno toga radi za nju. Svih ovih godina odlaze zajedno na ručkove i uvijek su tu jedno za drugo. On je uvijek bio, i uvijek će biti Camillin partner u zavjerama', rekao je izvor blizak Parker Bowlsu, potvrđujući tim riječima njihov iznimno blizak odnos, unatoč svemu što su prošli.

  • +4
Andrew Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Andrew Parker Bowles već je desetljećima rado viđen gost u kraljevskim krugovima, u mladosti je igrao za Charlesov polo tim, a princeza Anne je čeka početkom 70-ih s njim bila u vezi. I s njom je ostao u dobrim odnosima i to do te mjere da ga je Anne odabrala da bude krsni kum njezinoj kćerki Zari.

S nadimkom brigadir, kao umirovljeni vojni časnik, Andrew Parker Bowles oženio je 1973. Camillu Shand i zajedno su dobili dvoje djece - sina Toma i kćer Lauru. Razveli su se 1995. godine, a već godinu kasnije on se oženio s Rosemary Pitman. Upravo s drugom suprugom stigao je u travnju 2005. u kapelicu St. Georgea u Windsoru na vjenčanje Charlesa i Camille.

Rosemary je preminula 2010., izgubivši dugogodišnju bitku s karcinomom, a od nje se oprostila i Camilla, koja je stigla na pogreb.