MAUDE APATOW

Imala je od koga naslijediti talent: Kći holivudske glumice i redatelja osvaja svijet u najgledanijoj seriji današnjice

02.03.2022 u 05:51

Bionic
Reading

Ona je 24-godišnja glumica čiji rad možemo pratiti u jednoj od trenutno najpopularnijih serija, ‘Euforiji’, čija se druga sezona prikazuje na platformi HBO. Maude Apatow u svijet je glume ušla sa samo deset godina zahvaljujući slavnim roditeljima, ali u središtu pozornosti našla se ovih dana. Uz ogromnu bazu obožavatelja na Twitteru, smatra se jednom od najtalentiranijih i najpopularnijih mladih glumica u Hollywoodu

Iako je pred kamere prvi put stala sa samo deset godina na nagovor oca, producenta, redatelja i komičara Judda Apatowa, Maude Apatow golemu je popularnost i pažnju javnosti doživjela tek nedavno, zaigravši u seriji ‘Euforija’, koja obara rekorde gledanosti. Nagrađivana serija HBO-a, u kojoj glavnu ulogu tumači Zendaya Coleman, u prvoj je sezoni tek u sjeni prikazivala talentiranu Apatow. No izgleda da je došlo njezinih pet minuta slave.

Evo tko je zapravo Maude Apatow

Stopama slavnih roditelja

Ona je kći Judda Apatowa, američkog producenta i redatelja, i njegove supruge, glumice Leslie Mann. Rođena je u Los Banosu u Kaliforniji, a svoj debi ostvarila je u romantičnoj komediji 'Knocked Up', koju je napisao, producirao i režirao njezin otac. Igrala je tada sporednu ulogu Sadie. Potom se pojavila u filmu 'Smiješni ljudi', koji je također producirao i režirao njezin otac, a godine 2012. ponovno uskače u svoju ulogu Sadie u filmu ‘Prelomilo se u četrdesetima’, nastavku spomenutog filma ‘Knocked Up’.

Imala je manju ulogu u američkoj seriji 'Djevojke' iz 2015., sporednu ulogu u filmu ‘Ostali ljudi’ iz 2016. godine i drugu sporednu ulogu u filmu ‘Kuća sutrašnjice’ iz 2017. godine.

Svoj je talent imala prilike pokazati u filmu ‘The King of Staten Island’ s kontroverznim komičarem Peteom Davidsonom. Pravi procvat svoje popularnosti doživljava ovih dana, kada je milijuni prate u završnici serije ‘Euforija’, u kojoj igra Lexie.

  • +9
Maude Apatow Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Gluma je bila njezin prvi i jedini izbor pa je nakon završene srednje škole upisala Sveučilište Northwestern u Evanstonu. Međutim od studija je odlučila uzeti pauzu, a upravo tada shvatila je da se treba posvetiti glumi.

‘Pauzirala sam godinu na fakultetu jer mi je zbilja bilo teško i baš kada sam se odlučila vratiti studiranju dogodila se ‘Euforija’. Odluka da konačno napustim fakultet radi glume pokazala se ispravnom jer ova je serija nešto što do sada zbilja nisam doživjela i vidjela’, kazala je Apatow nakon prve sezone uspješne serije.

Euforija Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako ističe da je gluma njezina velika ljubav, mlada Maude u budućnosti se vidi i kao scenaristica te redateljica. ‘Moj cilj je postići sve troje. Volim pisati i režirati, a ako bih uz to mogla i glumiti, bila bih najsretnija’, rekla je u jednom intervjuu.

Čuva svoj ljubavni život

Veliki misterij u životu mlade glumice njezin je ljubavni život, a o njemu fanovi samo nagađaju. Naime Twitter je prepun zapažanja o vrlo bliskom odnosu Maude i Lukasa Gagea, 26-godišnjeg kolege iz serije ‘Euforija’.

Ovaj dvojac često si ostavlja vrlo prisne komentare ispod fotografija na društvenim mrežama, na veliko oduševljenje obožavatelja. Bez obzira na moguće iskrice između ovo dvoje mladih glumačkih nada, njihova ljubavna veza nije javno potvrđena.

Prve glumačke korake imala je s roditeljima

Iako sve više djece holivudskih parova, sada već tinejdžera, ide stopama svojih poznatih roditelja, Maude Apatow po nečemu je drugačija. Naime tijekom odrastanja s mlađom sestrom Iris imala je nekoliko puta priliku glumiti upravo s majkom, glumicom Leslie Mann.

‘Bila sam zapravo jako mala kada me tata dovodio na set i odlučio uključiti u filmove. Isprva nisam ni shvatila što se zapravo događa, no znala sam da mi se to jako sviđa. Izuzetno mi je drago da sam svoje prve glumačke pokušaje imala uz roditelje. Zbog toga se sad osjećam spremnom ići svojim putem’, objasnila je 24-godišnjakinja.

I majka, glumica Leslie, kao i otac Judd velika su podrška svojoj kćeri koja ganja karijeru u Hollywoodu.

'Mislim da moj otac zna na što sam sve spremna i koliko vrijedim pa je zapravo on moj najveći vjetar u leđa. Zbog njega radim izvrstan posao. Sjajan je mentor i dobar smo tim. Blagoslovljena sam što ga imam i što radi sa mnom jer on zna kako izvući najbolje iz mene.'

Sa svojim likom u seriji ‘Euforija’ vezana je više nego što mislimo

Obožavatelji ove sve popularnije serije možda nisu upoznati s podatkom da je mlada Maude kroz lik Lexie zapravo proživjela i trenutak iz osobnog života. Dio njezine glume u seriji uključuje režiranje kazališne predstave, a upravo je kazalište bilo njezina velika ljubav u srednjoj školi.

  • +13
Druga sezona serije 'Euforija' Izvor: Profimedia / Autor: Eddy Chen/ HBO Max/ The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia