samopouzdanje se gradi

I slavne osobe imaju svoje mantre zahvaljujući kojima su zasjele na sam vrh

24.09.2021 u 08:25

Bionic
Reading

Zahvaljujući Robertu Shuteru i njegovim savjetima, koji su se pokazali zlata vrijednima, neki od celebrityja s A liste bogatih i slavnih postigli su ono o čemu su sanjali cijelog života, a on sada svoje usluge nudi svima koji kupe njegovu knjigu za samopomoć

Prošlo je nekih 17 godina od spektakularne obnove romantične veze Jennifer Lopez, a nedugo nakon prekida s Affleckom njezin tadašnji publicist Robert Shuter dobio je savjet njezinog menadžmenta da je potajice, preko sporednog ulaza, uvede na dodjelu Zlatnih globusa 2004.

‘Njezin tim želio je izbjeći sva pitanja na crvenom tepihu’, prisjetio se Shuter, dodajući kako je to zapravo bio zahtjev njezinog tima, ali ne i same dive - ona je navodno rekla da nema namjeru ponašati se poput kriminalca, već da će doći na dodjelu visoko uzdignute glave.

Rečeno - učinjeno. Jennifer Lopez stigla je na dodjelu Zlatnih globusa u veličanstvenoj narančastoj haljini, odbila je komentirati pitanja o prekidu, no svojom je pojavom jasno dala do znanja Afflecku, ali i javnosti, što gubi njihovim prekidom.

‘Ona jako dobro zna što želi i uvijek se dočeka na noge kod padne’, pojasnio je Shuter, objašnjavajući da je takvo njezino pojavljivanje bilo tipično za nju i bilo je dijelom njezina oporavka od prekida.

  • +6
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jennifer Lopez samo je jedna od slavnih osoba s A liste najpopularnijih koja se našla na stranicama knjige za samopomoć Roberta Shutera pod nazivom ‘The Four Word Answer’. Njegov cilj bio je da i ljudi koji nisu javnosti poznati nauče kako da vjeruju u sebe i steknu potrebno samopouzdanje, baš ono kakvo imaju njegovi slavni klijenti.

Sam naslov, Rješenje je u četiri riječi, zapravo je savjet koji je on davao svojim klijentima kada bi ga angažirali. Od njih je tražio da se identificiraju pomoću četiri riječi, one koje će ih najbolje opisati.

Tako je primjerice reper Diddy sebe opisao riječima ‘crnac, kralj, važan, povezan’ dok je Jessica Simpson za sebe rekla da je ‘pametna, zabavna, odana i ljubazna’. Latino diva Jennifer Lopez odabrala je riječi ‘seksi, moćna, ljubazna i shebang', što je zapravo riječ kojom govori da ima ama baš sve.

OBITELJSKO DRUŽENJE

Nerazdvojni i dalje: I dok Jennifer Lopez zaljubljeno gleda u njega, Ben Affleck izgubljen je u mislima

Pogledaj galeriju

‘Za neko vrijeme te su im riječi postale mantra’, rekao je autor knjige, dodavši kako su ih imali zapisane i držali ih blizu sebe da bi ih uvijek podsjećale na ono čemu teže.

O tome najbolje govori Diddyjev primjer i njegova ‘povezanost’. Naime slavni reper uvijek je želio znati imena fotografa koji ga slikaju ili novinara koji ga intervjuiraju i potom bi se trudio da dozna i pronađe nešto što ima zajedničko s njima kako bi se povezali.

S druge strane Jessica Simpson, kojoj je prva riječ na popisu bila ‘pametna’, za javnost je od početka furala imidž ‘praznoglave pjevačice’. Koliko je dobra bila u tome, pokazalo se tijekom njezinog razvoda od Nicka Lacheyja 2006. godine, iz kojeg je zapravo izvukla puno više nego što se mislilo. Kako je otkrio Shuter, namjerno bi namazala ruž preko zubi i potom izašla pred medije, a taj njezin potez i poruka da ni ona nije savršena i da ima loše dane rezultirali su njezinim uspjehom. Shuter je s vremenom od savjetnika slavnima postao novinar popularnih trač rubrika.