PREMINULA VERA ZIMA

'Hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo'

08.11.2020 u 13:29

Bionic
Reading

Smrt omiljene zagrebačke glumice Vere Zime koja je preminula u dobi od 67 godina, rastužila je i njezine kolege koji su joj uputili posljednje pozdrave

'Otišla je Vera Zima. Bila mi je jedna od prvih partnerica pred kamerom kad sam kao klinka snimala HRT-ovu seriju i naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas, a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima... Ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima nitko to nikad nije osjetio, živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe... Falit će jako jako... Sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo', napisala je glumica Dora Lipovčan povodom smrti nagrađivane zagrebačke kazališne, filmske i TV glumice, najpoznatije po ulozi u popularnim serijama 'Luda kuća' i 'Odmori se, zaslužio si'.

Od Vere se dirljivim riječima oprostila i Snježana Banović.

'Adio Vera Zima, neponovljiva. Gotovo cijela podjela nezaboravne predstave 'Čaruga' sada je na nebeskoj sceni, blago anđelima!', napisala je na Facebooku.

Redatelj Dalibor Matanić također se oprostio s Verom koja je glumila u njegovom filmu 'Blagajnica hoće ići na more'.

Vijest o smrti Vere Zime, rastužila je i Igora Mešina, Jelenu Perčin, Anđela JurkasaGorana i Snježanu Tribuson, Ognjena Sviličića....

  • +12
Vera Zima Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ognjen Sviličić, redatelj i scenarist filma 'Oprosti za kung fu', za koji je u Puli nagrađena Zlatnom Arenom za sporednu žensku ulogu, Veru će pamtiti po pozitivnoj energiji i vrhunskom talentu.

'U taj je film unijela izuzetno energiju. Bila je izvanredna na platnu, a a svoju pozitivnu energiju širila je na cijelu ekipu. Sjajno smo se zabavljali u kući dok smo snimali filma, Vera nam je svima kuhala. Bila su to tradicionalna jela, ali sve je uvijek bilo vrlo ukusno. Baš je voljela to raditi i voljela se družiti', rekao je Ognjen Sviličić, piše 24 sata.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji Zima.

'Njezinim odlaskom hrvatska kultura izgubila je iznimnu umjetnicu i krasnu osobu koja će ostati zapamćena po entuzijazmu, vedrini i nepresušnoj energiji koju je davala svemu što je radila - napisao je Jandroković u svoje osobno i u ime Hrvatskoga sabora'.

Vera Zima je na Akademiji dramskih umjetnosti je diplomirala 1976., a od tada je igrala u brojnim kazališnim predstavama, filmovima i serijama.

Samo godinu dana nakon završetka studija, ostvarila je zapaženu ulogu u filmu 'Mećava' Antuna Vrdoljaka, u kojem je glumila uz Ivu Gregurevića, Vinka Kraljevića, Slobodana Perovića i Fabijana Šovagovića.

Nagradom 'Vladimir Nazor' za životno djelo nagrađena je 2019. godine.